La Mitja Marató mostrarà la seva cara més solidària


  • Comparteix:

La Mitja Marató arriba a la 31a edició

La Mitja Marató arriba a la 31a edició

La cooperació amb Àfrica és la principal aposta de la Mitja Marató de Sant Cugat, que aquest 28 de setembre complirà la seva 31a edició. La tradicional cursa popular destinarà aquest any un euro de cada inscripció a un projecte per a la construcció de pous d'aigua potable a Muketuri, Etiòpia.

La Mitja Marató de Sant Cugat arribarà aquest any a la 31a edició i ho farà més compromesa que mai. L'organització de la prova ha apostat aquest any per vincular-la a la cooperació pel desenvolupament a l'Àfrica i per fer-ho, a més, d'una forma concreta i tangible, destinant un euro de cada inscripció a un projecte de l'Associació de Famílies de Nens i Nenes Etíops (AFNE) per construir pous d'aigua potable a la localitat etíop de Muketuri, cadascun dels quals pot fer arribar aigua a 4 famílies. Si es compleixen les previsions, d'uns 2.000 participants, se'n podran construir dos.

Els organitzadors han volgut destinar aquests diners a un projecte concret, que es pogués explicar de forma clara perquè els participants poguessin saber a on anirien destinats els seus diners i, a més, envoltar la prova esportiva amb altres esdeveniments que ajudin a divulgar la cooperació. En aquest sentit, la prova comptarà amb la participació de l'atleta d'elit Marc Roig, un dels millors maratonians espanyols, que va ser la llebre amb la qual l'atleta keniana Florence Kiplagat va aconseguir el rècord del món de mitja marató a Barcelona.

Des del punt de vista organitzatiu, s'ha apostat per mantenir l'estructura de l'any passat. El circuit es mantindrà i els participants tornaran a recórrer llocs emblemàtics de la ciutat com el Monestir, el Teatre Auditori o l'Arxiu Nacional. Els corredors triaran entre el recorregut sencer, 21 quilòmetres, i la versió curta, de cinc. L'organitzador de la cursa, Manel González, destaca que la cursa necessita potenciar la seva vessant solidària.

Manel González

Té relació amb Àfrica, la seva dona és keniana. Intentarem aprofitar les seves experiències per donar sentit a la nostra cooperació.


La Mitja Marató continuarà apostant per la sortida des de la plaça Victòria dels Àngels i l'arribada a la Rambla del Celler.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.