La UE Sant Cugat sua per superar un CB Artés que ven la pell molt cara

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) trenca una ratxa de dues derrotes consecutives i supera el CB Artés (84-66) en partit corresponent al grup 1 de Copa Catalunya. Els santcugatencs han protagonitzat un inici abassegador, però han tornat a veure com el seu rendiment davallava al segon període i el matx s'ha mantingut igualat fins el tram final. Curto i Guàrdia han tornat a ser els jugadors més destacats en l'anotació local.

La UESC ha agafat aire després de tornar al camí del triomf contra un Artés que ha acabat trasbalsat i que només ha sucumbit en els darrers minuts de partit. Els de Marc Guillem han sortit a pista com poques vegades aquesta temporada, amb una precisió i intensitat majúscules i amb un repertori de diferents opcions ofensives aclaparador. L'espectacle arribava des del joc interior, la fluïdesa col·lectiva i els triples d'un inspirat Lluís Curto, que n'ha anotat tres només en el primer quart.

Els visitants no podien parar el vendaval santcugatenc, i només ho intentaven des de fora. Ara bé, al segon quart l'Artés ha trobat la manera d'impedir els de Guillem seguir desplegant el seu joc i el partit s'ha capgirat com un mitjó. Tot allò que dominaven els vermell-i-negres han passat a veure com se'ls girava en contra, i en pocs minuts l'ampli marge que duien s'ha vist reduït a tres punt al descans (40-37). L'experimentat base de l'Artés, Roger Portella, ha liderat aquesta remuntada oferint una classe de lideratge, direcció de joc i anotació.

A la represa s'ha mantingut la igualtat, i ha estat Curto qui ha despertat de nou els seus, amb una nova demostració de precisió des de la línia de tres. La UESC ha anat eixamplant la distància, i en els compassos finals ha estat Roger Guàrdia qui s'ha posat l'equip a les esquenes, encertat també des del tir exterior i donant sortida a l'atac dels seus amb penetracions marca de la casa. Els visitants han perdut els nervis i la concentració amb l'arbitratge, i la victòria ha acabat caient del bàndol local.

El tècnic de la UESC, Marc Guillem, reconeix que el rival ha sabut posar parany al joc dels seus jugadors, però que s'han sabut adaptar a aquestes situacions.

Marc Guillem

Hem de comptar que els altres equips també juguen. El que és important és que avui hem estat capaços de plantejar situacions molt diferents a cada partit.

El partit ha estat precedit per la lectura del Manifest Institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, que serà el 25 de novembre, i al qual la UESC s'hi ha adherit. Les presidentes de la UESC i de la Fundació UESC, Mònica Mateu i Sònia Guivernau, i el jugador del primer equip masculí Santi Suso han estat els encarregats de llegir el manifest.