El CB Hospitalet s'endú la Copa Federació júnior al pav 3 de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

El CB Hospitalet s'endú el seu primer títol de Copa Federació júnior després de superar a la final el Joventut de Badalona (82-94) en una competició disputada al pav 3 de la Rambla del Celler. Els hospitalencs han sabut imposar el seu joc mòbil i han condemnat els badalonins des del tir exterior, mentre que els verd-i-negres no han pogut treure profit del seu poderós joc interior. Pel que fa a l'organització, la Federació Catalana ha felicitat la UE Sant Cugat per la feina feta com a amfitrió.

Sant Cugat s'ha convertit en l'epicentre del bàsquet català formatiu durant dos dies en què el pav 3 ha presenciat alguns dels millors enfrontaments en categoria júnior. El CB Hospitalet ha acabat assolint la victòria en una sòlida final contra el principal candidat al títol, el Joventut de Badalona. A les semifinals l'equip local, el júnior 1 de la UESC, va sucumbir al poder verd-i-negre i va caure amb contundència.

A l'altra semifinal el CB Hospitalet va assolir el bitllet per a la final després de superar en un igualat partit el Sant Josep de Badalona (64-63). Els dos candidats al títol van acomplir les expectatives, i aquest diumenge s'ha celebrat una final a l'alçada del prestigi del trofeu. El Joventut ha començat situant la seva zona d'efectivitat a prop del cèrcol, amb un Oscar Amo, màxim anotador del seu equip amb 19 punts, initimidant i contundent.

Ara bé, la circulació de pilota i mobilitat del joc de l'Hospitalet ha compensat aquest poder, i entre les transicions ofensives amb velocitat i el tir exterior han agafat una petita renda al segon quart (25-30). En els darrers minuts abans del descans, però, la Penya ha tornat a imposar el seu ritme i s'ha avançat just abans del descans (43-41).

Al tercer quart l'efectivitat de tots dos equips ha baixat i s'ha mantingut una igualtat que ha dut l'emoció fins als darrers 10 minuts. Durant el darrer període ha despertat el talent tirador de l'Hospitalet, que ha torpedinat la cistella de la Penya amb un aclaparador encert des de la línia dels tres punts. Els del Baix Llobregat han trencat el partit i ja han celebrat el títol abans que acabés el temps reglamentari.

El tècnic de l'equip, Xavier Garrido, celebra el treball dels seus jugadors a la final.

Xavi Garrido

Estic content perquè hem sigut capaços de fer un partit molt seriós, amb molt de criteri i amb molt encert.


A l'acte hi ha assitit el vicepresident de la Federació Catalana de Bàsquetbol, Josep Nadal, que ha felicitat la UE Sant Cugat i l'Ajuntament per l'organització de la Copa.

Josep Nadal

És un lloc perfecte per organitzar aquest tipus de competició, el club i la part de l'Ajuntament han estat perfecta, han ajudat en tot.


El coordinador de la UE Sant Cugat, Òscar de Paula, ha valorat el fet que Sant Cugat torni a centrar l'activitat del bàsquet formatiu català.

Òscar de Paula

La idea era que Sant Cugat tornés a ser l'epicentre del bàsquet de formació, han sortit tres partits de molt nivell.


A la final, també s'hi ha apropat el regidor d'Esports, Xavier Tizón, i el coordinador d'Entitats Esportives, Eloi Rovira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.