Fernando Cerqueira es converteix en nou jugador de la UE Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de l'última incorporació de la Unió Esportiva Sant Cugat

Imatge de l'última incorporació de la Unió Esportiva Sant Cugat

En bàsquet, La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) incorpora el base Fernando Cerqueira, jove jugador amb experiència a Lliga EBA i que ha arribat a debutar a la Lliga ACB. Amb el fitxatge de Cerqueira es descarta el retorn d'Adrià Hijós per no complir els requisits que demana la Federació. Cerqueira se suma a la incorporació de David Carbonell i cobrirà la posició de base, ferida per la baixa temporal de Lluís Curto, lesionat. La creu és la lesió de Sergio Clemente a una mà, que es preveu que sigui de llarga durada.

La UESC no deixa de presentar novetats en les últimes setmanes i fitxa un nou jugador per completar la plantilla. Després del canvi d'entrenador, amb la dimissió de Marc Guillem i l'arribada de Mario del Campo, i la baixa de Roger Guàrdia suplida per David Carbonell, el conjunt vermell-i-negre ja té un nou base, Fernando Cerqueira.

Malgrat la joventut de Cerqueira, de 21 anys, es tracta d'un jugador amb experiència a Lliga EBA i que, fins i tot, ha estat convocat en tres ocasions pel Bàsquet Manresa per jugar a la Lliga ACB, on va arribar a debutar jugant un minut la temporada 2011/12.

La nova incorporació, d'un metre i 92 centímetres, s'ha format al Joventut de Badalona i al CB Hospitalet. Precisament en categories inferiors va formar part de seleccions catalanes i espanyoles, amb una medalla d'or al Campionat d'Europa sub16 de Lituania el 2009, títol que va aixecar com a capità del combinat estatal. El Bàsquet Manresa el fitxa per les dues primeres temporades com a sènior, malgrat que competeix amb el Sabadell Sant Nicolau de Lliga EBA en qualitat de cedit.

La passada temporada juga al Barberà de Copa Catalunya, sota les ordres de David Lizano, i a hores d'ara es trobava sense equip. Cerqueira s'incorpora immediatament a les ordres del tècnic Mario del Campo, i malgrat el tècnic assegura que ha de recuperar el seu millor moment de forma, creu que pot ajudar l'equip per la seva versatilitat en les tres posicions exteriors.

Mario del Campo

No està en un bon moment, però en un parell de setmanes ens podrà ajudar. És molt polivalent, juga a qualsevol de les tres posicions exteriors. És alt, defensa i et pot conduir la pilota.


La mala notícia per a del Campo és la lesió de Sergio Clemente. Les proves han confirmat el trencament d'un lligament i un os a una mà, i dilluns es determinarà si cal que el jugador passi o no per quiròfan. Això, segons el tècnic de la UESC, farà que tant Unai García com David Carbonell, que estava previst que actués com a exterior, puguin entrar en la rotació de jugadors interiors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.