La UE Sant Cugat torna a desafiar els elements i supera el cuer, el CN Sabadell

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) encadena la tercera victòria consecutiva després de desfer-se del CN Sabadell (74-64) en un matx farcit de caràcter. Els santcugatencs han sabut aturar Jonathan Ramírez, màxim anotador del grup 1 de Copa Catalunya, amb una completa defensa que han equilibrat amb encert en atac en els moments clau de partit.

Mario del Campo ha tornat a deixar pal·lesa la necessitat dels joves per assolir l'objectiu de la permanència. El júnior Biel Llansó ha estat titular contra un equip, el CN Sabadell, que s'ha trobat amb un equip ple d'energia i caràcter. Els sabadellencs, amb vells coneguts de la parròquia vermell-i-negre com Jordi Vilavella o Oriol Bernadí, han començat el partit posant la por al cos a la UESC, de la mà del temut Jonathan Ramírez, que ha anotat 15 punts en els 10 primers minuts.

Els visitants es movien en altíssims nivells d'efectivitat i han agafat una renda que ha arribat als 10 punts, distància que han pogut retallar els locals a través d'aturar Ramírez i augmentar el ritme de joc mitjançant ràpides transicions. Les rotacions han funcionat, i la segona unitat dels santcugatencs ha pogut donar la volta al marcador. Nil Baqués, que segueix creixent partit rere partit, ha anotat dos triples per donar una avantatge de cinc punts, però els vermell-i-negres no han pogut trencar el partit i s'ha arribat al descans amb empat (37-37).

A la represa s'ha rubricat l'excel·lent actitud defensiva dels de Mario del Campo, que han desesperat Ramírez, que ha estat sancionat amb una tècnica, i han deixat el Club Natació amb només sis punts en el període. Ara bé, no ha estat fins als últims 10 minuts quan els locals han trencat al partit, arribant a dominar per 11 punts (60-49). Els visitants no s'han rendit, han executat diferents variants defensives i han despistat la UESC, que ha patit un sever parcial que només ha trencat l'efectivitat d'un dominador Reyes en les situacions finals per solucionar el partit.

Mario del Campo ha recordat que cal seguir treballant pels compromisos que resten per assolir la permanència matemàtica.

Mario del Campo

És important i l'únic objectiu és salvar la categoria, quan abans ho fem millor. Si m'ho dieu fa un mes, em costaria pensar que guanyem tres partits seguits.

Els vermell-i-negres han tancat el partit amb tres júniors a pista per aconseguir el tercer triomf seguit i seguir allunyant-se de la promoció de descens. La UESC encadena dos partits de gran dificultat contra el segon i el tercer, Barberà i Boet Mataró.