La UESC es desfà del Castellar per deixar pràcticament tancada la permanència

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) sua per desfer-se del CB Castellar (60-51) i deixa pràcticament sentenciada la permanència a Copa Catalunya. Els santcugatencs han disputat un partit irregular, però ha estat encertat en els moments clau per acabar definint un triomf clau per la salvació. David Carbonell des de lluny i Alberto Reyes i Sergio Clemente des de prop del cèrcol han estat jugadors determinants en els compassos clau del partit.

Només un desastre faria que la UESC disputés la promoció de permanència quan resten dues jornades per al final de la fase regular. L'Argentona ha superat el Granollers, i ara tots dos equips han quedat a dos triomfs dels vermell-i-negres. Amb el bàsquet average perdut amb tots dos, només dues derrotes en el tram final combinades amb dos triomfs argentonins i granollerins condemnarien la UESC al play-off de salvació.

Una condició que han pogut assolir gràcies al suat triomf d'aquesta jornada contra el Castellar. Un Reyes inspirat ha obert foc per als locals amb dos triples, però l'altíssim nivell d'intensitat i els nervis de tots dos equips ha equilibrat el marcador. La zona visitant posava en problemes un poc fluïd atac santcugatenc, que abusava del tir exterior, baix rendiment ofensiu que ha donat el lideratge en el marcador a un Castellar que gaudia de segones i terceres opcions des del rebot ofensiu.

La línia interior dels visitants ha començat a fer mal, sobretot amb la contundent presència de l'exsantcugatenc Larry Ewulu. David Carbonell ha irromput en el matx amb tres triples consecutius, i ha ajustat el marcador fins al descans. A la represa s'ha tornat a intensificar el ritme del matx, en una lluita sense treva en què hi havia més coratge que no qualitat. Una batalla on la UESC ha tret rèdit, agafant un petit marge de set punts al final del tercer quart.

Als últims 10 minuts els de Del Campo s'han acabat d'aplicar en defensa i, malgrat que el Castellar s'ha apropat a sis punts quan restaven dos minuts per al final del matx, els locals han sabut retenir el triomf.

La setmana que ve la UESC visita la quasi inexpugnable pista del líder, el Masnou. Si vencen o si veuen com Granollers i Argentona perden, els vermell-i-negres lligaran de forma definitiva la salvació.