La UE Sant Cugat s'omple de paciència per debutar amb triomf davant el Vedruna

El femení de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) estrena la temporada amb ofici i paciència i obté un elaborat triomf (60-49) contra el Vedruna Gràcia en la primera jornada del grup 1 de Primera Catalana. Després d'un inici irregular, amb poca tensió i efectivitat i aclaparada per una sorprenent intensitat defensiva visitant, la UESC ha trobat el seu moment al tercer quart. Ha estat llavors quan les vermell-i-negres han agilitzat la relació entre la línia exterior i la interior, trencant el matx i enllestint el triomf als minuts finals.

Rafa Delgado debutava a la banqueta, però sobre la pista hi havia exactament els mateixos noms que l'any passat van aconseguir la permanència a Primera Catalana. Malgrat això, el compàs dels primers minuts l'ha marcat la dura defensa del Vedruna, que ha presentat unes sorprenents credencials en el seu debut a la categoria. De fet, tots dos equips no han anotat fins el segon minut de partit, i el poc encert i la fixació de les locals amb el tir exterior ha donat avantatge a les visitants al final del primer quart (9-15).

La poca fluïdesa i manca de referents i efectivitat en atac s'ha intentat corregir situant centímetres al parquet, però la presència de Carreño i Laia Martín tampoc s'ha traduït en superioritat, i al minut 15 s'arribava a la màxima distància visitant (16-22). Anna Vulart ha sortit al rescat donant una marxa més al partit, i les locals s'han aplicat en defensa per arribar al descans només tres punt per darrere (28-31).

El segon temps l'ha obert Anna Alegre amb un triple, reflex del trencament que significaria el tercer quart. De nou Vulart dirigint veloços contratacs i executant precises passades llargues, així com un augment substancial en la fluidesa entre el joc a dins i al perímetre, ha trencat el partit, ha col·locat les locals per davant i ha fet que la UESC anés trobant situacions fàcils per ampliar distàncies ja de manera definitiva. El segon entrenador vermell-i-negre, Oriol Antràs, lloa el treball visitant i valora la paciència de les seves jugadores.

Oriol Antràs

El Vedruna ha sortit presionant fort, al principi ens ha costat molt, hem començat nervioses però hem trobat les meves posicions.

La UESC obre el curs 2015-16 amb triomf i dissabte que ve debutarà com a visitant a la pista del Club Natació Sabadell.