El Qbasket Sant Cugat sua per superar el Nou Badia i se situa en places de permanència

Imatge d'arxiu / Font: Qbasket Sant Cugat

El Qbasket Sant Cugat s'endú un ajustat triomf (59-58) davant un rival directe, el CB Nou Badia, a la 17a jornada del grup 3 de Primera Catalana. Els d'Ernest Santana mantenen la bona trajectòria de les darreres setmanes i surten de la promoció de descens. La superioritat a prop del cèrcol i l'encert en determinandes fases del partit han signat el triomf dels santcugatencs.

El Qbasket Sant Cugat ha llegit millor les situacions inicials de partit amb un joc equilibrat entre la línia exterior i la interior, i ha agafat un marge de vuit punts ben aviat (14-6). Els visitants han contestat des del tir exterior i han eixugat la diferència davant un Qbasket superior però que no ha encertat a defensar aquestes situacions. Al segon quart, els locals han aprofitat el clar domini en centímetres per fer mal a prop del cèrcol, un desequilibri que ha donat un nou marge.

El Nou Badia ha igualat aquesta mancança amb esforç i desplegament físic, amb un parcial contundent de 0 a 10 que els ha situat per davant (25-26). La càrrega en el rebot ofensiu i la intensitat de joc dels rivals ha desgastat un Qbasket que ha sabut aturar aquesta davallada i arribar al descans per davant (35-34). Ha estat al tercer quart quan els de Santana han dut a terme els millors minuts, amb un Unai inspirat i aprofitant els espais generats per la línia exterior, liderada per Alex Arenas.

Els locals han adquirit un nou avantatge de vuit punts al final del tercer quart (50-42), però als últims 10 minuts ha patit davant una defensa zonal que ha permès els de Badia del Vallès retallar distàncies, situar-se a un punt i posar emoció fins la darrera possessió. Amb el 59 a 58 el Nou Badia ha tingut l'última oportunitat però no ha tret profit de la darrera possessió.

Ernest Santana

És una victòria molt important, més enllà del resultat, per sensacions. Portem una bona química d'entrenaments.

El Qbasket suma 10 victòries i surt de la promoció de permanència. L'equip té ara dues jornades per confirmar aquesta situació: la setmana que ve, a la pista del CB Cornellà B, cuer, i la següent al pav 1 contra el CB Prat, quart per la cua.