La UE Sant Cugat torna a pagar la manca d'encert i cedeix el triomf a la pista del CB Vic

Imatge del partit d'anada entre tots dos equips

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) masculina topa de nou amb la poca efectivitat en el llançament i sucumbeix (75-63) a la pista del segon del grup 1 de Copa Catalunya, el Club Bàsquet Vic, tot i executar una sòlida defensa. Els de Cesc Senpau han minvat el poder ofensiu dels vigatans, que ostenten el millor atac del grup, però no han traduït la bona defensa en anotació en el primer partit de la segona volta. La UESC acumula la quarta derrota consecutiva a domicili i s'allunya de la zona de promoció d'ascens.

El partit de la catorzena jornada de competició de la UESC deixa conclusions farcides de contrastos: si bé el tècnic de l'equip, Cesc Senpau, ha definit com a 'excel·lent' el comportament defensiu dels seus homes pel que fa al perill en estàtic del Vic, ha lamentat que l'exagerada falta d'encert els hagi esborrat unes opcions de triomf que els proporcionava aquest bon paper darrere. De fet, el primer quart ha generat una bona dinàmica, amb un curt avantatge inicial per als visitants (10-14).

Ara bé, en el segon la UESC ha començat a enyorar punts i efectivitat en atac, i els vigatans han capgirat el marcador i han marxat al descans amb la mateixa renda, en aquest cas a favor (28-24). No obstant això, el partit era, segons Senpau, més a prop del que volien els vermell-i-negres que del que volien els locals, però al tercer quart ha irromput al matx el líder del Vic i un dels anotadors més temibles de tota la categoria: Juli Garrote ha anotat dos triples i ha situat els seus 10 punts per sobre.

Aquest cop moral ha iniciat la sentència de la UESC, que ha seguit amb els seus baixos percentatges: la millor mostra d'aquesta estadística ha estat que el segon, tercer i quart triple han arribat en els tres últims llançaments de tres. Abans, l'equip n'havia anotat només un de 17. La remuntada ha estat ja impossible i el Vic ha acabat imposant-se per 12 punts. Cesc Senpau lloa l'actitud defensiva de l'equip i lamenta el baix encert.

Cesc Senpau

Amb menys d'un 33% de tirs de camp no es poden guanyar partits. Avui hem fet un partit excel·lent en defensa posicional, però si haguéssim estat més encertats era el partit per intentar-ho.

La UESC suma la sisena derrota de la temporada en el primer compromís de la segona volta, veu com s'allunyen les quatre primeres posicions i la setmana que ve torna al pav 1 de la Rambla del Celler per rebre el Sant Gervasi, dotzè classificat.