Una UE Sant Cugat coratjosa mastega sorra per superar el Minguella

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) femenina de bàsquet sua sang per endur-se un valuós triomf (73-66) davant el cuer del grup 2 de Primera Catalana, l'AE Minguella, i segueix la seva trajectòria sòlida a la competició. El partit ha tingut moltes fases diferents i ha estat marcat per la desesperació de la UESC davant les decisions arbitrals, tot i que les de Marta Rosanas han acabat aixecant una situació complicada que s'ha definit a la pròrroga i arriben a l'últim partit de la primera volta amb vuit triomfs i sis derrotes.

Els primers compassos del partit ja han mostrat el menú de la tarda: variants defensives de les visitants, poca precisió en el llançament i en la passada de les vermell-i-negres i una aposta pels contactes que ha dut el matx al terreny de les badalonines. De fet, la UESC no ha agafat les regnes del partit fins la sortida del segon quart quan, molt més intenses al darrere, han generat un parcial que ha obligat les visitants a demanar temps mort.

Les de Marta Rosanas no han pogut desenganxar-se i han tornat a diluir-se en un reguitzell de pilotes perdudes i poca consistència en el joc, fet que ha impedit que la UESC mostrés la seva superioritat davant l'últim classificat. Al descans, el marge era de només quatre punts (34-30), i a la segona part han arribat els nervis locals. El Minguella ha tornat a mostrar-se agressiu i intens, unes accions que els àrbitres no han penalitzat, i les vermell-i-negres han entrat en una fase de desesperació.

Amb tot, cada acció costava una muntanya i un tir lliure de Cris Costa ha servit perquè s'arribés amb empat en el marcador al final dels 40 minuts. La UESC, a més, ha hagut de fer front a l'eliminació per faltes de Neus Mostaza i, orfe en el joc interior, ha remat de valent de la mà de l'encert exterior de Begoña, les cistelles d'una Irene Rodríguez inspirada i, sobretot, gràcies al coratge de Laura Benedicto, per acabar sumant el triomf.

L'entrenadora de l'equip, Marta Rosanas, reconeix que no esperaven un enfrontament tan dur.

Marta Rosanas

Sabíem que ens costaria però no esperàvem aquest nivell. Hem tirat endavant la pròrroga i, un cop més, fem una passa gegant.

La UE Sant Cugat tanca la setmana que ve la primera volta a la pista del Femení Osona.