La UE Sant Cugat agafa aire gràcies a un triomf davant el CB Olot amb final agredolç per l'average

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) obté un triomf balsàmic davant el Club Bàsquet Olot (59-56), tot i perdre el bàsquet average a l'última jugada del partit. Les santcugatenques queden de ara dos partits per sobre de la promoció de permanència del grup 2 de Primera Catalana. Les de Marta Rosanes trenquen així una ratxa de tres derrotes seguides.

La UESC ha sumat per fi el triomf que tant necessitava, tot i que el curs s'entesta a complicar-se a cada instant i prova d'això ha estat una última jugada on les olotines han aconseguir retenir el bàsquet average. Abans, la UESC ha signat un excel·lent primer quart, intens en totes les facetes de defensa, tant en la pressió com en estàtic, i encertada des del tir exterior. Això ha donat una renda d'11 punts al final dels 10 primers minuts de partit (20-11).

Ara bé, com és tònica en les últimes setmanes, a mesura que han anat passant els minuts les cames han anat pesant i les forces flaquejant, i l'Olot ha augmentat en ritme per retallar distàncies. Només una embranzida final de la UESC ha deixat el marge en vuit punts al descans (34-26). Al tercer quart, de nou les locals han aprofitat el baix encert de les visitants de cara a cistella i, en una consecució d'accions ofensives de mèrit, han agafat 15 punts de marge.

No obstant això, el físic ha tornat a passar factura i poc a poc s'han anat retallant distàncies arribar als quatre punts, que s'han acabat reduint a tres al final per unes darreres possessions de poca tensió defensiva de les santcugatenques, resultat que deixa l'average del costat de l'Olot. L'entrenador de la UESC, Marta Rosanas, remarca la importància del triomf a nivell anímic.

Marta Rosanas

Quan ho refredes i ho digereixes trobes el costat positiu. L'equip necessitava la tranquil·litat d'una victòria.

La UESC pot fer un pas més la setmana que ve cap a la permanència directa a la pista de l'avantpenúltim, el Club Bàsquet Sant Just.