El masculí de la UESC guanya l'Alpicat i continua intractable com a líder de la competició

Els vermell-i-negres firmen el millor inici de temporada de l'última dècada amb un ple de cinc victòries consecutives

El masculí de la UESC supera l'Alpicat (85-68) i continua intractable al grup 2 de Copa Catalunya. Amb aquesta victòria, els vermell-i-negres lideren en solitari la competició, amb un balanç de cinc victòries en cinc partits. Un registre que suposa tota una fita pel conjunt santcugatenc, ja que aconsegueix firmar el millor inici de temporada de l'última dècada. Un rècord que la UESC tornarà a intentar trencar la setmana que ve a la pista del Ripollet.

El primer quart s'ha caracteritzat per la igualtat, amb cap dels dos equips imposant el seu criteri. La UESC ha hagut de respondre amb un joc ràpid i directe els llançaments de tres de l'Alpicat, que ha mostrat una gran efectivitat en el tir exterior. Un intercanvi de cistelles que ha provocat que ni santcugatencs ni lleidatans hagin pogut distanciar-se en el marcador.

Després d'un primer període que ha finalitzat 15 a 15, la UESC ha començat a carburar i a anotar punts amb més facilitat. Gràcies a l'increment de la intensitat defensiva i la velocitat del joc, els vermell-i-negres han posat terra de per mig davant un Alpicat que s'ha hagut de resignar a veure com els locals es distanciaven onze punts en el marcador.

Una distància que els santcugatencs han pogut mantenir al tercer quart tot i la reacció de l'Aplicat, que ha posat una marxa més per intentar remuntar el partit i posar la por al cos de la UESC. El protagonisme del tercer període, però, ha estat per l'entrenador dels visitants, Joan Isart, que ha estat expulsat després de protestar una decisió arbitral.

Un fet que ha semblat donar ales als visitants al darrer quart. Tot i que els santcugatencs s'han arribat a posar 16 punts per sobre, l'Alpicat no ha perdut l'esperança i ha anat reduïnt la distància fins a situar-se a quatre punts quan faltaven només tres minuts per jugar-se. L'euforia visitant, però, s'ha vist anul·lada per un triple de Sanahuja, que ha eliminat qualsevol opció de victòria dels visitants. Amb el resultat en contra, l'Alpicat ha hagut de precipitar-se per intentar buscar el miracle, i la UESC ho ha aprofitat per tornar a obrir una escletxa en el marcador i sentenciar el duel amb el definitiu 85 a 68.

El tècnic dels santcugatencs, Norberto Guerra, ha reconegut que l'equip no ha estat bé en els primers minuts del darrer quart, però ha felicitat l'equip per saber controlar el partit als darrers instants del partit i pel treball realitzat durant la setmana.

Norberto Guerra

No hem estat bé en els primers minuts de l'últim quart. Ells s'han ficat dins el partit, però nosaltres hem sabut tenir un punt de pausa. És una victòria meritòria.