El masculí de la UESC es complica la vida contra l'Almeda però manté la imbatibilitat a casa

Els vermell-i-negres acaben patint per endur-se un duel que al tercer quart tenien controlat amb un marge de 17 punts

El masculí de la UESC supera l'Almeda (79-72) i manté la imbatibilitat com a local aquesta temporada al grup 2 de la Copa Catalunya. Els de Norberto Guerra, però, han hagut de patir per endur-se un partit que al final del tercer quart guanyaven per 17 punts de diferència. Amb aquest triomf, els vermell-i-negres dormiran líders de la competició amb un balanç de set victòries i dues derrotes a l'espera dels resultats d'aquest diumenge del Cerdanyola i l'Artés.

Els santcugatencs han començat el partit amb un parcial inicial de 8 a 1 i amb el nivell de joc que porta demostrant a casa aquesta temporada. De mica en mica, però, l'Almeda ha anat entrant al partit i ha igualat el marcador gràcies a un ritme molt elevat i una defensa més consistent que la dels vermell-i-negres. El conjunt de Cornellà, que arribava al partit com a tercer classificat, ha acabat enduent-se el primer quart per un resultat de 16 a 18.

El canvi de període, però, ha beneficiat a la UESC. La dinàmica del partit ha canviat i els santcugatencs, més precisos de cara a cistella que en el primer quart, han començat a obrir una escletxa en el marcador davant un Almeda erràtic i que ha vist com la seva pressió defensiva no ha donat els mateixos resultats que a l'inici de l'enfrontament. Amb un parcial de 16 a 7, la UESC ha mostrat símptomes de començar a anar de menys a més i de poder resoldre el partit amb certa comoditat.

Una sensació que s'ha repetit al tercer quart, amb els vermell-i-negres mantenint el ritme del segon i regalant a l'afició una bona dosi de cistelles. Gràcies a l'encert des de la línia de tres punts i el ràpid moviment de pilota, la UESC ha aconseguit anotar 27 punts davant un Almeda que només ha pogut anar a remolc dels vermell-i-negres i sense poder retallar distàncies.

Amb un desavantatge de 17 punts a l'inici de l'últim quart, el conjunt visitant ha posat una marxa més i ha començat a retallar punts. L'efectivitat santcugatenca del segon i el tercer quart ha minvat, i els nervis s'han començat a apoderar dels jugadors de la UESC. Uns nervis que han passat factura a l'equip local, que ha vist com l'Almeda s'ha arribat a col·locar a només tres punts a falta de trenta segons per al final però amb dos tirs lliures en contra. El màxim anotador del partit, Rafa Melgarejo, ha pogut controlar el pols i amb sang freda i ha anotat els dos llançaments, posant una distància insalvable per l'Almeda amb ja pocs segons de partit per disputar-se.

L'entrenador de la UESC, Norberto Guerra, s'ha mostrat satisfet per la victòria a casa en una competició 'on costa molt guanyar'. Guerra, però, ha reconegut que l'equip 's'ha complicat la vida amb molts errors no forçats que caldrà analitzar per corregir'.

Els santcugatencs visitaran la setmana que ve la pista de l'A.E.S.E, un dels equips de la part baixa de la classificació.

Norberto Guerra

Ens hem complicat la vida. Era un partit que teníem bastant controlat i ens hem complicat la vida amb molts errors no forçats que haurem d'analitzar. Hem tingut massa irregularitat al final del partit.