Un segon quart desastrós condemna la UESC a cedir el liderat a l'Artés

El conjunt vermell-i-negre, que perd el primer partit a casa, ha anat a remolc després d'un segon període on han rebut un parcial de 10 a 25 en contra

El masculí de la UESC cau a casa contra l'Artés (65-75) i cedeix el liderat del grup 2 de la Copa Catalunya al conjunt barceloní. Els de Norberto Guerra, que han perdut el primer partit de la temporada com a locals, tanquen així la primera volta com a segons classificats amb un balanç de 10 victòries i tres derrotes. Un segon quart desastrós ha obligat els vermell-i-negres a anar a remolc la major part del partit i a intentar una remuntada que no s'ha acabat produint. La UESC repetirà com a local la setmana que ve i intentarà refer-se del cop contra el Cerdanyola.

La màxima igualtat ha estat la protagonista del primer quart entre els dos equips més en forma de la competició. La UESC, que arribava invicte com a local, s'ha vist les cares amb un conjunt visitant que encara no sap què és perdre fora de casa. Algunes imprecisions inicials i la contundència en la defensa per part d'ambdós conjunts ha provocat que el marcador al final del primer període hagi estat de 12 a 12, una puntuació baixa per a dos dels equips que més punts fan al grup 2 de la Copa Catalunya.

El partit, però, s'ha trencat en el segon quart. L'Artés, intractable des de la línia de tres punts, ha castigat la UESC ampliant la diferència en el marcador possessió rere possessió. Els de Norberto Guerra, lents en defensa i ineficaços en atac, han cedit el protagonisme als visitants, que els han endossat un parcial de 10 a 25. Ni els temps morts demanats per l'entrenador local ni els ànims de l'afició han aconseguit redreçar una situació que ha posat el duel coll amunt per a la UESC.

La reacció vermell-i-negre ha arribat després del descans. La UESC ha aprofitat la pèrdua d'eficàcia de l'Artés en el triple per començar a retallar distàncies, però la manca de contundència i la irregularitat en el joc han provocat que els locals només hagin pogut retallar quatre punts al final del tercer quart. Una reacció que s'ha mantingut al darrer període, amb els santcugatencs obrint tímidament la porta de l'esperança i posant-se a menys de 10 punts de marge de l'Artés als minuts finals. L'equip barceloní, però, no ha patit en excés per administrar la ventatge i finalment s'ha endut la victòria i el liderat per 65 a 75.

Norberto Guerra

Ells han estat molt bé en ritme, encert i disciplina en atac. Hem estat molt erràtics, amb molt poc encert en la primera meitat. El segon quart ha sigut molt dolent i ens ha condicionat el partit.