Front comú del Qbasket i la UESC per reclamar més hores de pista coberta per als seus equips

Les entitats lamenten no tenir una instal·lació de referència: "El bàsquet és un rodamon"


  • Comparteix:

Representants del Qbasket i la UESC, aquest dimarts en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Representants del Qbasket i la UESC, aquest dimarts en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

El bàsquet santcugatenc reivindica millors pistes per als seus equips. La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i el Qbasket, amb més d'una seixantena d'equips entre les dues, lamenten que el seu esport no tingui una instal·lació de referència i reclamen més hores de pistes cobertes a la setmana. Lamenten que malgrat que una auditoria externa encarregada per l'Ajuntament l'any 2020 ha determinat que ambdues entitats haurien de disposar de més hores de pista coberta, l'executiu encara no ho ha aplicat.

Segons l'estudi, del total d'hores pistes assignades, el 80% hauria de ser a cobert i un 20% en descobert. Actualment, però, els dos clubs disposen d'un 53% de les hores a cobert, i un 47% són descobertes. L'estudi també analitza que a les franges de 17. 30 h fins les 21 h només hi ha un 40% de pistes cobertes i un 60% de descobertes.

Des de les entitats també es queixen que el criteri que s'aplica suposa "un greuge comparatiu" per al bàsquet de la ciutat. Lamenten que cada esport només pot disfrutar d'un 27% del total dels equipaments de la ciutat, independentment del nombre de clubs, equips i esportistes. Es queixen que aquest criteri pot posar fre al creixement de les entitats; com a conseqüència, alerten, molts jugadors de Sant Cugat podrien optar per marxar a clubs de municipis veïns.

El president del Qbasket, Quique Sánchez Aranda, ha anat més enllà i ha lamentat que sovint l'Ajuntament deixa la pilota en la teulada de les entitats a l'hora de justificar els problemes de coordinació. "Nosaltres, de seguida i sempre, hem trobat solucions", ha assegurat; i ho ha exemplificat amb la roda de premsa d'aquest dimarts com a mostra d'unitat.

Preguntats per si la posada en marxa la setmana que ve de la pista coberta de la ZEM Jaume Tubau per al Patí Hoquei Club Sant Cugat podria suposar una descongestió del pav2, asseguren que no saben com afectarà això l'organització.

Des de les entitats, han carregat contra l'actual govern per actuar de manera "reactiva" a la situació enlloc d'establir una planificació. En tot cas, també assenyalen els governs anteriors, a qui critiquen especialment per la decisió d'especialitzar les instal·lacions per disciplina i de la construcció d'un pavelló que "mai va arribar". En aquest sentit, el president de la UESC, Vicenç Beltran, ha lamentat que això ha suposat que el bàsquet local sigui "un rodamons", ja que no disposa d'un espai de referència. Beltrán també ha afegit que l'actual govern ha parlat d'un nou pavelló per al bàsquet, però que no hi ha cap projecte redactat ni cap futur pavelló.

La construcció d'un pavelló específic per al bàsquet és una solució que satisfaria les entitats. Això sí, consideren que ho faria a llarg termini i no donaria una resposta a la situació a què s'enfronten actualment.

Actualment, els equips de la UESC i del Qbasket han de dividir-se en vuit espais de la ciutat: els pavellons 1 i 2 de la Rambla del Celler, les escoles Catalunya, Maragall, Europa i Thau i els instituts Leonardo da Vinci i Pla Farreras.




Quique Sánchez Arand

Porto 10 anys de president i sempre és així. És la gran batalla. A vegades l'Ajuntament aprofita per generar potser conflicte entre nosaltres, que sempre hem trobat solucions.

Vicenç Beltran

S'evidencia el greuge comparatiu que té el bàsquet respecte altres entitats que arriben al 100% de pista coberta. La UESC arribava al 40% quan es va fer l'estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.