BÀSQUET: La UESC dóna un pas endavant per a la permanència al superar al CESETper 82 a 81

Victoria important de la UESC enfront el CESET de Girona per 82 a 81. Els vermell-i-negres s'afavoreixen del factor pista i posen l'1 a 0 a la eliminatòria de permanència. Els de David Lizano agafen confiança per encarar el proper partit a la pista del CESET. Un triomf dels santcugatencs els asseguraria la permanència a primera catalana.

El retard de l'àrbitre va fer que el partit comencés una hora i deu minuts més tard del previst. Això va provocar que els jugadors sortissin freds a la pista i els primers minuts es van realitzar poques cistelles. Tot i així es va arribar al primer quart amb l'avantatge d'un punt per part de la UESC.

Ja en el segon quart, el domini va venir per part del CESET. Els vermell-i-negres es van posar nerviosos i no acabaven d'entrar al partit. Tan sols alguns triples dels jugadors de Lizano van fer que la diferència al marcador no fos més amplia. Es va arribar al descans. Els santcugatencs estaven dos punts per sota dels gironins.

L'entrenador David Lizano comenta l'esforç que va realitzar l'equip.

David Lizano

No són partits normals de lliga i els jugadors en són conscients, a més, el fet d'esperar una hora per l'inici del partit no ha jugat al nostre favor

El tercer quart va seguir amb domini gironí i és quan es va arribar al màxim avantatge per part de CESET. El nerviosisme seguia present entre els santcugatencs i d'aquesta manera va finalitzar el quart amb una diferència de deu punts.

Ja en l'últim quart els vermell-i.negres van ficar-se al partit i van metal·litzar-se que la victòria era necessària per aspirar a la permanència de Primera Catalana. Després d'uns últims minuts d'infart, el quart quart va finalitzar amb empat a 73 al marcador. S'havia de jugar una pròrroga de cinc minuts per saber qui s'enduria el partit.

Així va ser. L' efectivitat en els llançaments de la UESC va donar la victòria als vermell-i-negres. Finalment, 82 a 81 i els jugadors de David Lizano van demostrar que la permanència no està perduda. Així ho explica el seu entrenador.

Després del nadal ens vam relaxar i tornar al nostre lloc ens ha costat però finalment crec que ho hem aconseguit

Un cop guanyat el primer matx, ara els santcugatencs esperen guanyar a Girona i assegurar-se la permanència. En cas contrari, els de Lizano haurien de jugar un tercer i definitiu matx a la sala escolar.
Recordem, la setmana que ve, CESET de Girona i UESC jugaran el segon partit dels play off per a la permanència de Primera Catalana.