El CB Salt s'endú el triomf de la pista de la UESC

Sergio Clemente ha estat poderós sota la cistella

El conjunt masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) perd (72-74) en un final ajustat contra el CB Salt, rival directe per la quarta plaça del grup 2 de Copa Catalunya. Cap dels dos equips ha dominat amb claredat el marcador, i el matx s'ha resolt en les possessions finals. Lluís Curto no ha pogut anotar un llançament forçat sobre la botzina i la victòria ha anat a parar als visitants, que s'allunyen a tres victòries dels de David Lizano.

Quan manquen set jornades, la UESC comença a veure com les opcions de ser a la fase d'ascens a Lliga EBA s'allunyen poc a poc. Després de caure la setmana passada contra l'ADEPAF, aquesta jornada l'equip ha tornat a competir i demostrar que es pot barallar amb qualsevol, malgrat treure el mateix resultat final. Santcugatencs i saltencs han protagonitzat un primer quart elèctric, amb intercanvi de cistelles en possessions curtes i amb un gran ritme de joc. Els visitants centraven els seus esforços en el tir exterior, mentre que la UESC oferia un bon equilibri entre el joc exterior i l'interior. A l'inici del segon quart un Salt més inspirat posava alguns punts de distància, però les bones maneres de Jordi Pons, amb vuit punts consecutius, retallaven les diferències. Roger Dam des de l'exterior donava cert marge a una UESC que creia en les seves possibilitats, però els locals patien per una ferida que feia mal, el control del rebot.

El tercer quart ha estat el que més desequilibris ha mostrat, amb els santcugatencs un punt imprecisos i amb el CB Salt més coordinat i encertat. De fet, els visitants han agafat una distància de més de 10 punts a l'equador del període, però un triple de Guifré De Peray abans de la conclusió del quart ha deixat la distància a només sis punts. A l'últim quart, Guifré, Guiu Vilanova i Sergio Clemente han donat un pas endavant i han batallat des de l'actitud, la càrrega del rebot ofensiu i la direcció de joc per mantenir el seu equip dins el partit. La defensa zonal de Lizano ha donat problemes al Salt, que ha perdut fluïdesa i ha vist com els locals es posaven per davant en el marcador. Ara bé, els saltencs han demostrat perquè són ferms candidats a jugar la promoció d'ascens i han seguit fent mal des de la línia de tres, tornant a dominar amb quatre punts d'avantatge a falta de poques possessions. Un triple de Jordi Pons ha reduït distàncies fins a un punt, però Guiu Vilanova ha estat sancionat amb una tècnica. Els tirs lliures visitants han donat una mica més d'aire al Salt, que s'ha acabat enduent el triomf després que Lluís Curto no hagi pogut tirar amb comoditat sobre la botzina. El tècnic de la UESC, David Lizano, analitza el moment en què queda l'equip després del partit.

David Lizano

Amb aquesta derrota els santcugatencs perden una posició i se situen sisens, a tres partits del quart classificat, el mateix Salt, quan manquen set jornades per al final de la temporada.