La UESC pateix per superar una experimentada Salle Reus

El conjunt masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) es fa amb un treballat triomf (74-69) contra la veterana Salle Reus i suma la novena victòria de la temporada al grup 2 de Copa Catalunya. Els santcugatencs han superat els nervis d'algunes fases del partit i s'han refet de la derrota de la jornada passada contra el cuer. El darrer fitxatge dels santcugatencs, el base Adrià Mesa, ha debutat en un enfrontament en què Víctor Chica ha estat l'home determinant dels locals, un malson per a la defensa reusenca.

Després de caure contra el cuer, l'Sferic, el passat cap de setmana, els jugadors de Marc Guillem necessitaven un reforç anímic en un compromís complicat. Si la Salle Reus imposa el seu ritme i és capaç de dur el joc al seu terreny pot ser un rival molt perillós. I aquesta recepta l'ha tastat avui la UESC, que malgrat sortir a pista amb les idees clares, intensa, veloç i vertical, ha vist com el rival desfeia el parcial favorable dels locals des del tir exterior i amb unes possessions molt més pausades. Quan restava un minut per acabar el primer quart ha debutat Adrià Mesa, nou base de la UESC, encara en procés d'adaptació.

Ha estat en el segon quart quan els vermell-i-negres han mostrat la seva cara més ansiosa, oblidant les bones seleccions de tir i jugant amb certa precipitació. Els visitants s'han arribat a col·locar 10 punts per sobre, però la intensitat de Víctor Chica, que ha trencat la defensa visitant amb accions plenes de força, rauxa i qualitat, ben secundat per Sergio Clemente, que ha aportat solidesa a prop del cèrcol, ha tornat la igualtat en el partit i la UESC ha marxat per davant en el marcador al descans (39-37).

A la represa els santcugatencs han tornat a sortir agressius i han liderat el marcador durant tot el tercer període, conduits per un Chica en estat de gràcia, però de nou els reusencs s'han refet i s'ha arribat al darrer quart amb empat (54-54). En el quart període la UESC ha pogut tancar el matx però una sèrie de males seleccions han impedit que agafés una renda superior. Jordi Pons ha aparegut amb algunes jugades clau en atac, i malgrat la tensió final, els santcugatencs han pogut acabar tancant el triomf. El segon entrenador dels de Sant Cugat, Dani Zamora, destaca la solvència en el joc dels seus jugadors.

Dani Zamora

En moments claus en què ells han marxat de nou punts de diferència els hem pogut solventar bé.

Amb aquesta victòria els santcugatencs s'allunyen de la promoció de descens i superen l'ensopegada de la setmana passada. Els vermell-i-negres visiten la propera jornada la complicada pista del Grup Barna, segon classificat.