Els santcugatencs més forts, a través del desert


  • Comparteix:

Imatge d'una etapa de la passada edició

Imatge d'una etapa de la passada edició

Cinc santcugatencs participaran a la Titan Desert Marathon (TDM), que se celebra del 3 al 7 de maig al desert del Marroc. La TDM és una de les proves més dures del món, en que es recorren prop de 470 quilòmetres en bicicleta distribuïts en cinc etapes.

Jordi Alonso, Alexis Fontanet, Francesc Xavier Blanquet, Vicente Hernández i Javier Salamero són els herois quotidians que representaran la nostra ciutat en una de les proves més extremes del planeta. Cinc jornades amb una mitjana superior als 100 km diaris, a través de les dunes i arenes del Marroc, amb temperatures elevades que, en alguna ocasió, poden superar els 45 graus. Tot un desafiament a la capacitat física i sobretot psicològica dels participants.

El primer d'ells és Francesc Xavier Blanquet. 33 anys, és el millor exemple per explicar què atrau d'una aventura com aquesta.

Francesc xavier Blanquet

Estar cinc dies al desert, desconnectat de tot, és un repte personal.


Alexis Fontanet. 29 anys. Participa per primera vegada a la Titan Desert. La seva adhesió a aquesta prova té un rerefons solidari.

Alexis Fontanet

Surto habitualment en bicicleta i el fet de col·laborar amb Metges Sense Fronteres suposa un plus per anar a l'aventura.



Vicente Hernández. 55 anys. Aquesta és la seva segona participació. De la primera en fa ja quatre anys. Analitzant el recorregut d'enguany, només tem una etapa.

Vicente Hernández

Haurem de fer 100 quilòmetres, dormir amb el que portis a sobre i l'endemà 130 quilòmetres més.


Jordi Alonso: 51 anys. Aquesta serà la seva tercera participació en aquesta prova, de la que en destaca, sobretot, la duresa. Perque hi ha una etapa, fa dos anys, que el va marcar.

Jordi Alonso

Fa dos anys vam fer una etapa a 49 graus durant 120 quilòmetres.


I l'últim dels nostres protagonistes és Javier Salamero. 45 anys. Segurament, el santcugatenc amb més nivell. De fet, l'any passat va acabar en 19a posició i aquest any aspira a estar entre els 10 primers classificats.


Javier Salamero

Aquest any hi haurà més nivell. Però jo vul quedar entre els 10 primers i guanyar alguna etapa.



Cugat.cat farà un seguiment del desenvolupament dels cinc santcugatencs duran aquesta Titan Desert Marathon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.