Tizón: 'No hi ha hagut pressions de cap mena perquè se suspengui la Transcollserola'


Temes relacionats

Robledo (Unió Ciclista Sant Cugat): 'Admetem que els ha donat resultat la pressió i suspenem definitivament la Transcollserola' ( 7/mar/12)

Tizón: 'Garantim la disputa de la Transcollserola, però augmentant la seguretat del traçat' (20/feb/12)


  • Comparteix:

Tizón respon les acusacions de Robledo

Tizón respon les acusacions de Robledo

El regidor d'Esports, Xavier Tizón, afirma que l'Ajuntament disposa d'un informe de seguretat negatiu per a la disputa de la Transcollserola i que les modificacions per fer viable la prova han estat insalvables amb l'entitat organitzadora, la Unió Ciclista Sant Cugat. Tizón reconeix a Cugat.cat que la decisió de l'entitat ciclista de suspendre la 9a edició de la Transcollserola és una 'llàstima' perquè és una cursa 'emblemàtica', però assegura que en cap cas hi ha hagut pressions per part del consistori per forçar-ne la suspensió.

La Transcollserola que havia de disputar-se diumenge de la setmana vinent ha quedat finalment suspesa després que la Unió Ciclista Sant Cugat hagi afirmat sentir-se pressionada pels nombrosos impediments posats des de l'Ajuntament. El consistori reconeix que la prova no garantia la seguretat del participants i que en cap cas ha exercit cap mena d'influència per intentar obstaculitzar-ne la seva celebració. El regidor d'Esports, Xavier Tizón, explica la postura de l'Ajuntament.

Xavier Tizón

Ens agafem a un informe negatiu de seguretat, per tant, no hi ha hagut pressions sinó que s'ha marcat un criteri de seguretat per la prova.




L'informe recomana, entre d'altres coses, modificar el traçat de la prova per tal de millorar la segurat dels ciclistes. Però el principal punt discordant entre totes dues parts és la necessitat o no de presència policial durant el desenvolupament de la cursa. Una despesa que hauria d'assumir la Unió Ciclista Sant Cugat i que, segons Tizón, és una decisió inamovible malgrat haver arribat a alguns acords en l'aspecte econòmic.

Xavier Tizón

L'àrea d'Esports havia arribat a un acord per fer-se càrrec de les despeses de neteja de vestidors i consergeria. Però serem inflexibles amb les hores extres de la policia.





Aquestes desavinences han provocat el trencament de relacions unilateral per part de la Unió Ciclista Sant Cugat, que assegura haver-se sentit 'marginada i maltractada'. Des de l'Ajuntament s'insta l'entitat a reprendre les negociacions per intentar que la Transcollserola pugui celebrar la 9a edició a la ciutat.

Xavier Tizón

Sincerament és una llàstima. M'agradaria convidar-los a reconsiderar la seva postura i seure novament en una taula de negocaició amb responsabilitat.





Està previst que la Unió Ciclista faci una roda de premsa davant els mitjans de comunicació aquest dijous a les vuit del vespre per fer pública la seva postura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.