Junior i Sant Cugat Esport poden desempatar el balanç històric de resultats


  • Comparteix:

Imatge del derbi entre Junior i SantCu corresponent a la temporada 2010/11

Imatge del derbi entre Junior i SantCu corresponent a la temporada 2010/11

El derbi futbolístic d'aquest dissabte entre Junior i Sant Cugat Esport pot desempatar el balanç històric de resultats entre tots dos equips. Blau-i-negres i vermell-i-negres s'han enfrontat sis vegades, amb dues victòries per al SantCu, dues per al Junior i dos empats. La temporada passada es va viure un apassionat empat a l'anada, a les instal·lacions del Junior, mentre que a la tornada el Sant Cugat Esport va guanyar amb efectivitat (3-1) a la ZEM Jaume Tubau.

Si els derbis ja són transcendentals pel fet d'enfrontar dos clubs, dos colors i dues institucions de la mateixa ciutat, que el resultat d'aquest partit pugui suposar la victòria en el parcial global de partits augmenta encara més l'atractiu de la cita. A hores d'ara tots dos equips acumulen dues victòries i dos empats en els sis derbis que han disputat.

Temporada 2009/10

Malgrat que en les categories inferiors ja s'havien vist les cares en diferents ocasions, aquella temporada va suposar els primers duels entre els primers equips. En el partit d'anada, el Junior es va imposar (1-0) amb una solitària diana de José Antonio.



El partit de tornada d'aquella temporada és, fins el moment, el derbi més transcendental dels sis que s'han disputat. El matx arribava en l'última jornada de lliga i amb els locals, el Sant Cugat Esport, jugant-se el descens de categoria a la llavors Segona Territorial. Un gol del vermell-i-negre Ángel va salvar els homes entrenats per José Luis Duque al darrer anhel.



Temporada 2010/11

L'any següent, el Junior va ser el clar dominador de la Primera Territorial, però el SantCu va ser un dels pocs equips que li va robar punts. En l'anada, a les instal·lacions del club blau-i-negre, el matx va acabar amb empat a dos gols i amb una polèmica actuació arbitral. Fins a cinc homes van abandonar el camp abans d'hora, tres visitants i dos locals.



En el partit de tornada, el Junior va sumar tres punts clau per assolir l'ascens a Primera Catalana, aprofitant la reestructuració de les categories del futbol català. Pol Barceló i Coke van certificar el triomf visitant.



Temporada 2013/14

Durant els dos cursos següents, el 2011/12 i 2012/13, els dos equips van competir en categories diferents, motiu pel qual el següent derbi no va arribar fins l'any passat. A l'anada, el matx entre blau-i-negres i vermell-i-negres va definir bona part del que representen aquest duels. Quatre gols, competició, rivalitat i una expulsió per a cada bàndol.



La banqueta de tots dos equips havia canviat de propietari respecte els anteriors compromisos, i Camilo Speranza i Paco Carballo van resoldre el duel tècnic a la tornada, amb triomf del primer. El SantCu va guanyar 3 a 1 el Junior a la ZEM Jaume Tubau demostrant una efectiva capacitat golejadora.



Aquest dissabte, a partir de dos quarts de set, es podria determinar quin dels dos equips agafa avantatge en aquesta rivalitat que s'està convertint en l'enfrontament futbolístic santcugatenc per excel·lència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.