El futbol com a vehicle de prevenció de drogodependències entre els joves


  • Comparteix:

Foto de conjunt dels participants en el torneig

Foto de conjunt dels participants en el torneig

La Penya Blaugrana Sant Cugat ha organitzat aquest any el 2n Torneig Nocturn Mixt de futbol 7, una cita lligada al pla de prevenció de drogodependències de joves i adolescents de l'Ajuntament. El torneig forma part d'un seguit d'accions destacades de treball com accions en els instituts, treball amb les famílies i professionals i una campanya de sensibilització des de la plataforma '1 Segon'.



El principal objectiu d'aquest torneig es conscienciar els joves i els adolescents de Sant Cugat dels perills del consum d'alcohol i substàncies estupefaents, i mostrar-los altres formes de lleure durant la nit.

El vicepresident de la Penya Blaugrana Sant Cugat, Joan Carles Galofré, destaca la predisposició dels instituts a continuar col·laborant amb aquesta iniciativa.

Joan Carles Galofré

Moltes institucions ens van fer un feed back molt positiu i ens preguntaven si aquest any repetiríem. I la veritat és que hem fet un ple.


El responsable de la plataforma '1 Segon', Xavi Vaquero, creu que depèn de l'edat s'ha de fer un treball més de reducció de riscs que no pas de no consum.

Xavi Vaquero

De fet l'activitat que fem de preguntes i respostes, tenen a veure amb un missatge de reducció de riscs més que no consum quan surten de festa.


Al darrer estudi sobre drogodependències a Sant Cugat, l'alcohol és la substància més consumida entre els joves santcugatencs, per sobre de la mitjana catalana, mentre que el consum de tabac es redueix. També hi són presents el cànnabis, la cocaïna i els estupefaents, però per sota de la mitjana catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.