Els números del SantCu per mantenir-se a Primera Catalana en una última jornada d'infart


  • Comparteix:

Imatge d'aquesta temporada del SantCu / Font: UE Vic | David Pallarols

Imatge d'aquesta temporada del SantCu / Font: UE Vic | David Pallarols

El Sant Cugat FC depèn d'ell mateix per salvar-se en una última jornada del grup 1 de Primera Catalana en què serà essencial tenir clar els números pel gran nombre de combinacions que es poden donar. Els de Joan Garcia són conscients que assoliran la permanència en cas de victòria al camp del Júpiter, passi el que passi en els altres compromisos, i que tindran la salvació virtual en cas d'empat. En cas de derrota, caldrà veure com acaba la resta de la jornada per saber en quina situació conclou la lliga el SantCu.

Després de 33 partits i d'una remuntada fulgurant al tram final de curs des de l'arribada de Joan Garcia a la banqueta, el SantCu arriba a l'última jornada de lliga amb tot de cara per salvar-se, una situació que semblava difícil fa uns mesos. El primer càlcul és senzill: el Sant Cugat FC jugarà sí o sí la temporada que ve a Primera Catalana en cas de triomf al camp d'un Júpiter que, de la seva banda, necessita només un punt per acabar de certificar de manera absolutament matemàtica la permanència.

Per qualsevol altra situació que no sigui la victòria, l'equip haurà d'estar pendent de molts factors: els resultats dels altres equips poden comportar empats a punts entre dos, tres i fins a quatre equips. El SantCu haurà de veure si en surt perjudicat o no d'aquestes situacions. A més, cal saber quants equips descendeixin: els quatre últims baixen sí o sí, mentre que el que balla és el cinquè per la cua: no descendirà sempre que es mantinguin els equips catalans de Segona Divisió B, és a dir, se salvi el Llagostera o ascendeixi algun dels catalans de Tercera.

En cas d'empat

Seria un gran resultat per al SantCu, que sumaria 41 punts. El Sabadell B, equip que ara ocupa la catorzena posició, de possible descens, es veuria obligat a guanyar per superar els santcugatencs, tenint en compte que tenen l'average guanyat als sabadellencs. Si no fos així, els de Garcia estarien salvats de manera directa. Ara bé, en cas de triomf del Sabadell B, que juga al camp d'un Manlleu sense res en joc, els vermell-i-negres acabarien per darrere i haurien d'esperar que aquest lloc que balla entre el descens o no fos, finalment, de permanència.

En cas de derrota

S'obririen moltíssims escenaris, sempre depenent d'altres resultats. A hores d'ara la classificació és la següent:

13 - Sant Cugat FC | 40 punts (salvació matemàtica)
14 - CE Sabadell B | 40 punts (possible descens)
15 - CF Lloret | 37 punts (descens)
16 - FC Cardedeu | 37 punts (descens)
17 - CF Mollet | 37 punts (descens)
18 - UE Castellar | 18 punts (ja descendit)


D'entre totes les possibilitats matemàtiques que es poden produir després d'aquesta jornada, en només dues el Sant Cugat FC acabaria entre les quatre últimes posicions, és a dir, en descens matemàtic passi el que passi en altres categories. Són dues possibilitats que afecten a les opcions de duels directes i de quàdruples empats, tenint en compte que en totes les combinacions de triples empats el SantCu acaba, com a mínim, catorzè.

Els santcugatencs descendiran si: acaba amb els mateixos punts que el Lloret, és a dir, 40, i els lloretans superen el goal average general als de Sant Cugat. El particular es troba empatat, i en el global el SantCu registra un -3, mentre que el Lloret té un -7. Així, el Lloret hauria de vèncer de manera contundent el Mollet i els vermell-i-negres perdre també de manera contundent contra el Júpiter perquè s'eixugués aquesta diferència.

L'altra opció de descens directe del SantCu és en cas de quàdruple empat amb els següents equips: Lloret, Cardedeu, Sant Cugat i Sabadell B. En aquest cas, els de Garcia també descendirien. Tota la resta de situacions deixa els santcugatencs o bé salvats de manera directa o bé a la plaça 14.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.