Un SantCu abocat a la contrarellotge desaprofita una oportunitat d'or per signar la permanència

Els vermell-i-negres perden davant el Rubí, un rival directe, i s'ho jugaran tot en una última jornada d'infart al camp del Girona

El Sant Cugat FC desaprofita una oportunitat d'or per deixar la permanència al sac amb una desfeta (2-3) davant un rival directe, el Rubí, a la penúltima jornada del grup 1 de Primera Catalana. Els vermell-i-negres han tirat per terra la bona feina dels primers 45 minuts amb una segona meitat per oblidar. El Rubí, que arrossegava quatre derrotes consecutives, suma un triomf balsàmic amb una remuntada que el permet somiar amb la permanència. El SantCu haurà d'esperar la resta de resultats de la jornada per saber si depèn d'ell mateix per certificar la permanència en una última jornada de lliga on s'enfrontarà al filial del Girona, que ocupa la segona plaça de la classificació.

La primera meitat ha dut segell santcugatenc. El SantCu ha dominat des de l'inici, ha generat les ocasions més clares i ha tret de polleguera la defensa d'un Rubí desconcertat que no acabava de trobar el seu lloc al camp. La davantera vermell-i-negra, sempre ben assistida des de la banda esquerra per Arnau Benet, ha començat a carburar amb una triangulació iniciada per Pablo Beguer que ha deixat glaçats els defenses rubinencs, impotents davant de la rematada de Patrick Chico per fer l'1 a 0 al minut sis.

Els homes de Joan Garcia haurien pogut deixar el duel vist per sentència amb un torrent d'ocasions vermell-i-negres però els ha mancat punteria en els metres finals, poc concrets a l'hora de finalitzar les jugades de perill i s'ha arribat al descans amb avantatge per la mínima. El Rubí ha girat com un mitjó a la represa, sobretot gràcies a l'entrada dels jugadors de refresc, Albert Gurrea i Oscar Uroz, que han estat una bombona d'oxigen pel seu equip.

Els rubinencs, més vius que el seu rivals, s'han fet amos i senyors del partit en detriment d'un SantCu que ha anat a remolc pràcticament tota la segona meitat. Als vermell-i-negres els ha mancat espurna, sempre per darrera d'una ombra rival, tous i permissius en defensa davant la pressió del Rubí. Carles Montoro i Oscar Uroz per partida doble han certificat la remuntada tot i que el SantCu no ha abaixat els braços fins el xiulet final.

Els homes de Joan Garcia han retallat distàncies amb un xut llunyà d'Alieu Baldeh al minut 89 i han buscat l'empat en el temps afegit però la defensa del Rubí ha aturat l'ofensiva santcugatenca per sumar tres punts balsàmics i allargar fins l'última jornada el somni de la permanència.