Laia Muñoz: 'Quan era petita pensava que el futbol només era pels homes. Ara tot ha canviat'

La futbolista santcugatenca ha visitat els estudis de Cugat Mèdia per parlar de futbol i de la seva nova etapa als Estats Units


  • Comparteix:

La jugadora santcugatenca Laia Muñoz / Foto: Cugat Mèdia

La jugadora santcugatenca Laia Muñoz / Foto: Cugat Mèdia

'Tot va començar quan, a l'hora del pati, era l'única noia que volia jugar amb els nois a futbol'. 15 anys després, la futbolista santcugatenca Laia Muñoz ja porta a les seves espatlles una trajectòria construïda al Sant Cugat FC, al Barça i, des de fa un any, al Monroe Mustangs de Nova York. Una nova etapa que ha iniciat per poder combinar els seus estudis d'Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat de Monroe amb la pràctica esportiva. Laia Muñoz ha visitat els estudis de Cugat Mèdia per parlar al magazín 'Connectats' sobre els seus inicis futbolístics, el seu camí fins a acabar als Estats Units i la situació de les dones dins el món del futbol.

ESCOLTA-HO


Un camí que comença a l'escola
La carrera de Laia Muñoz dona el tret de sortida al pati d'una escola. 'Em vaig passar la primària pràcticament només amb nois jugant a futbol. Jo era la que estava cada dia darrere la pilota', explica Muñoz, que era l'única noia que volia jugar a l'esport rei durant les pauses del pati. Una etapa en la qual la futbolista explica que mai no va tenir problemes. Amb només sis anys va entrar al Sant Cugat FC, on jugava a un equip masculí perquè era l'única noia. Cinc anys després, Muñoz va fer el salt al Barça. 'Vaig estar molt bé des del primer moment. Hi havia nivell i noies com jo que havien jugat amb nens i que estaven fent el pas a jugar en equips íntegrament femenins'.

Després de set anys al Barça i un subcampionat d'Europa amb la selecció espanyola sub-17 i dos campionats d'Espanya amb la selecció catalana, a l'esportista santcugatenca se li va presentar l'oportunitat de seguir creixent tant esportivament com acadèmicament al continent americà. El temps que Muñoz va estar fora els camps de joc per culpa d'una ruptura del lligament creuat del genoll van portar a la jugadora a reflexionar. 'Durant aquells mesos vaig tenir la reflexió personal que volia viure més coses, veure més món. Quan se'm va presentar l'oportunitat vaig pensar que era una decisió que havia de prendre que m'enriquiria personalment i futbolísticament'.

El futbol, en femení
Des del 7 de juny s'està duent a terme a França la vuitena edició del Mundial de futbol femení. La selecció espanyola ha passat a vuitens, fent història en ser la primera vegada que l'equip nacional aconsegueix arribar a aquesta ronda del campionat. Entre les integrants del conjunt hi ha jugadores com Aitana Bonmatí i Patri Guijarro, amigues de Laia Muñoz. 'Estic molt orgullosa d'elles i ho estan gaudint de valent. Per sort, s'ha millorat molt i s'ha fet un progrés molt important'.

Un progrés que Muñoz considera que s'està assolint en el futbol femení en general. 'L'any passat vaig entrenar un equip de nenes al Sant Cugat i em vaig adonar de la diferència que hi ha entre aquestes nenes i jo quan jugava. Quan jo jugava, pensava que el futbol només era per homes, els meus referents eren homes. Ara, les noies joves que estan jugant poden dir que les seves referents són Alex Morgan o la Marta Vieira. Són coses que jo quan era petita no vaig poder viure'.












  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.