Franquesa: 'El meu somni és arribar a Primera Divisió, però de moment cal gaudir del moment'

El futbolista santcugatenc del Girona lluitarà per l'ascens amb el conjunt gironí


Temes relacionats

Enric Franquesa marxa cedit al Girona (28/ago/20)


  • Comparteix:

Enric Franquesa jugarà amb el Girona aquesta temporada / Font: Girona FC

Enric Franquesa jugarà amb el Girona aquesta temporada / Font: Girona FC

El futbolista santcugatenc Enric Franquesa, en una entrevista a Cugat Mèdia, assegura que el Girona 'és el millor escenari per seguir creixent' i ressalta com a 'privilegi' vestir la samarreta blanc-i-vermella. Franquesa vol arribar a Primera Divisió, però és conscient que ha de seguir amb la seva progressió. Preguntat sobre la situació actual del Barça, l'exjugador blaugrana i soci lamenta el rumb de l'entitat i creu que cal tornar als orígens amb gent del planter.

ESCOLTA-HO

Content de fer un pas endavant a la teva carrera esportiva?
Sí molt content, sobretot perquè aquest any jugaré a un gran club. A un lloc que crec que és un bon escenari per seguir progressant, i també a Catalunya on he nascut. És un privilegi i un orgull estar aquí.

Què és el que et crida més l'atenció del Girona per venir al club?
Crec que és el millor o un dels millors clubs de la categoria actualment i un lloc on fer un bon any seria certificar una bona progressió a la meva carrera. Més enllà del tema esportiu, és un club que em representa i que em fa una il·lusió enorme per donar-ho tot per aquest club.

El tècnic, Francisco, va estar a punt de pujar amb el Girona a Primera Divisió. Per les primeres sensacions, com el veus? Hi ha moltes diferències amb l'anterior entrenador del Mirandés, Andoni Iraola?
Crec que cada entrenador té la seva manera. No puc parlar malament mai d'Andoni Iraola, crec que és un gran entrenador del qual he après moltíssim. De Francisco encara no he tingut la sort de treballar massa amb temps. És un entrenador que m'agrada, té esperit de lideratge, molt positiu, està molt entregat i molt proper als futbolistes, això s'agraeix. Aquests dies són molt bons per conèixer la plantilla.

Maffeo i Borja Gracia ja han marxat. Stuani podria ser el proper. Tot i aquestes baixes, el projecte passa per l'ascens no?
Bé encara hem d'esperar al final de mercat per veure quina plantilla i jugadors tenim. Al final nosaltres som el Girona i tenim l'obligació de donar-ho tot. Si és possible, volem donar una alegria als aficionats. Encara és precipitat marcar un objectiu. Estem encara al mercat i no tenim la plantilla tancada.

Després de la teva cessió al Mirandés i el retorn al Vila-real. En algun moment has estat a punt de fer la pretemporada amb el conjunt groguet?
Sí que és cert que des d'aquest any amb la temporada que he fet al Mirandés, el Vila-real m'ha transmès molta confiança amb la meva progressió. Mai hem pogut trobar una solució a curt termini perquè la meva posició al lateral esquerre havia estat bastant ocupada. Confiaven molt, però el millor per mi era buscar una sortida.

Entenem que a Girona seguiràs al lateral esquerre com al Mirandés?
Encara estem de pretemporada. La intenció del club és que ocupi la posició de lateral esquerre, que és on he estat jugant els últims anys. Crec que l'objectiu és seguir progressant en aquesta posició. Si m'he d'adaptar a altres posicions o el que demani l'entrenador, benvingut serà.

Parlem del Barça com a soci i exjugador. Com veus la situació actual?
El futur del Barça és una incertesa. Els socis hem estat molt malacostumats aquests anys a veure tants títols i un Barça tan guanyador. El que sí que és una llàstima és veure la situació d'avui en dia. Veure Messi, que semblava que marxava, amb una generació de futbolistes en qui semblava que ja no hi confiava ningú. Espero que el Barça retorni al que havia fet històricament, que era confiar amb gent del planter, gent de la casa. És l'única opció si volem un Barça guanyador. Cal continuar amb aquest ADN i tenir la paciència de cara al futur perquè el Barça té els recursos i grans jugadors a la casa.

Somies amb fer el salt a Primera Divisió?
Seria un gran somni. Crec que és un dels objectius poder arribar a l'elit, a la Primera Divisió. Per això vaig decidir renovar amb el Vila-real perquè crec que des del club hi ha confiança dipositada cap a mi. Seguiré treballant fins que això sigui possible. S'ha d'anar gaudint i no s'ha de veure un objectiu com una obligació. Ca anar fent carrera i gaudir del dia a dia de la professió que és molt bonica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.