El santcugatenc Albert Ballesteros publica 'Pep Táctico', l'evolució de Pep Guardiola

El llibre estarà a la venda a mitjans de desembre i fa un recorregut per les diferents transformacions del tècnic


  • Comparteix:

Albert Ballesteros ha publicat 'Pep Táctico' / Font: Cugat Mèdia

Albert Ballesteros ha publicat 'Pep Táctico' / Font: Cugat Mèdia

L'entrenador santcugatenc Albert Ballesteros ha publicat el llibre 'Pep Táctico' de l'editorial argentina Librofutbol i que estarà a la venda a mitjans de desembre a territori espanyol. Ballesteros fa un recorregut per les diferents evolucions tàctiques del tècnic de Santpedor amb els inicis al Barça B passant després pel primer equip blaugrana, Bayern de Munic i Manchester City. La publicació també va acompanyada d'entrevistes a entrenadors, que defensen 'l'estil Guardiola', com Óscar Cano o Rubén de la Barrera o periodistes com Martí Perarnau que ha escrit dos llibres sobre Guardiola.

Albert Ballesteros té 26 anys i al 2012 va publicar una guia tàctica del model de joc d'Arrigo Sachi d'aquell Milan triomfant. Aquest petit treball va cridar l'atenció d'Alberto Cosín de l'editorial Librofutbol. La primera intenció és que Ballesteros publiqués un llibre sobre el tècnic italià, però el santcugatenc va refusar la proposta.

La nova idea era explicar l'adaptació de Guardiola a les diferents lligues i sobretot la seva evolució. El projecte va tirar endavant al novembre de 2019 i en mig any practicament va quedar enllestit. L'aportació del tècnic santcugatenc Martí Cifuentes o de l'analista Álex Delmás són alguns dels participants.

Ballesteros agraeix "el paper dels diferents entrevistats". El tècnic santcugatenc assenyala que "el llibre va destinat a tot tipus d'entrenadors i aficionats al futbol". L'experiència de Ballesteros com a entrenador se situa al Japó durant un any a una acadèmia d'assessorament a futbolistes professionals i director metodològic del SantCu i entrenador del futbol base vermell-i-negre i del Rubí.







Albert Ballesteros

Els entrevistats aporten molt i crec que és una bona manera d'aprendre futbol.

Albert Ballesteros

El llibre explica l'evolució de Guardiola a les diferents lligues i amb les seves plantilles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.