Pol Pla signarà un contracte amb la Federació Espanyola per jugar les Sèries Mundials de Rugbi a 7


  • Comparteix:

Pol Pla, en una acció amb la selecció espanyola / Font: Federación Espanyola Rugbi

Pol Pla, en una acció amb la selecció espanyola / Font: Federación Espanyola Rugbi

El santcugatenc Pol Pla signarà un contracte amb la Federació Espanyola de Rugbi per disputar les Sèries Mundials de Rugbi a 7. Es tractarà d'una dedicació quasi exclusiva, fet que farà que pràcticament no pugui disputar partits amb el seu club, el FC Barcelona. Per això, com ha explicat Pla a Cugat.cat, l'entitat blaugrana i el jugador estan definint quina serà la seva vinculació durant la temporada a Divisió d'Honor, tot i que el de Sant Cugat ha assegurat que tindrà fitxa amb el Barça.

Després de classificar-se per la competició anual més important del rugbi a 7 de seleccions, torneig que està a l'alçada de les cites més importants com la Copa del Món i els Jocs Olímpics, la selecció espanyola dedicarà tots els esforços possibles per mantenir la plaça a aquestes exigents Sèries Mundials. Es tracta d'un circuit de 10 tornejos que comencen el desembre a Dubai i acaben el juny a Anglaterra, i que també durà el combinat estatal a Sud-àfrica, Austràlia, Nova Zelanda, els Estats Units, el Canadà, Hong Kong, Singapur i França.

Del resultat d'aquests campionats es durà a terme una classificació que acabarà determinant el campió. De moment, de les 18 edicions que s'han disputat hi ha un clar dominador: Nova Zelanda, amb 12 títols. Les illes Fiji, amb tres, Sud-àfrica, amb dos i Samoa, amb un títol completen el palmarès. L'aposta de la Federació després d'haver accedit a aquest torneig ha fet que proposi contractes als jugadors que formen el seu equip de rugbi a 7 per poder-ne augmentar la dedicació, tal com explica Pol Pla.

Pol Pla

Aquest any jo em comprometo amb la Federació a jugar amb ells, jo seré jugador de la Federació. És per preparar les Wolrd Series.


Ara bé, això farà que el santcugatenc no pugui disputar la Divisió d'Honor amb el seu equip, el FC Barcelona. Pol Pla es troba definint la vinculació amb el Barça, amb qui sí ha assegurat que tramitarà la fitxa federativa, però encara no sap si arribarà a jugar amb l'equip blaugrana o no. Amb tot, la primera aturada de les Sèries Mundials serà a Dubai el primer cap de setmana de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.