El PHC Sant Cugat s'imposa al Burguillos en un partit calent

El Patí Hoquei Club Sant Cugat masculí bat el Burguillos (7-4) en un partit marcat per la tensió i els nervis. Els extremenys havien de guanyar per seguir vius a la Primera Divisió i l'actuació arbitral ha acabat provocant que la polèmica s'imposés a l'hoquei. Pau Gilabert, autor de quatre gols, ha estat el més destacat per part santcugatenca.

El partit ha començat elèctric. A la tercera jugada del partit, Oleguer Martí ha avançat el Burguillos aprofitant un desajustament defensiu vermell-i-negre. El partit no s'ha aturat, però l'encert els ha faltat als dos equips fins al minut 10, quan Pau Gilabert ha empatat el partit. Només un minut després, Marc Gumà ha tornat a posar per davant els visitants aprofitant el rebot d'un penal fallat per ell mateix. Abans del descans, els de Lluís Galbas han tingut temps de remuntar amb un doblet d'Ignasi López que ha deixat el 3 a 2 amb què els dos equips han marxat als vestidors.

A la represa, els vermell-i-negres han sortit decidits i en dos minuts han eixamplat la distància al marcador. Primer Joan Farnés ha fet el 4 a 2 i, un minut després, Pau Gilabert feia el segon del seu compte particular. El Burguillos ha intentat reaccionar, i, tot i fallar un penal, Jonathan Fernández i Marc Gumà han retallat distàncies fins a posar un 5 a 4 molt perillós per als interessos vermell-i-negres.

La tensió s'ha apoderat del partit en aquell moment i Oleguer Martí ha vist la targeta blava per una dura acció sobre Pau Gilabert. El partit s'ha aturat durant uns minuts per les protestes dels visitants i, tot i que el mateix Gilabert ha fallat la falta directa, ha estat ell mateix qui ha posat el 6 a 4 al marcador aprofitant la superioritat numèrica i el 7 a 4 definitiu a pocs segons pel final.

L'entrenador vermell-i-negre, Lluís Galbas, assegura que s'han sobreposat a un partit molt difícil.

Lluís Galbas

Com a mínim ens hem assegurat la victòria. Hem jugat prou bé, tot i que hem hagut de conservar perquè hi havia molta disbauxa a la pista i algú podria prendre mal.

La setmana vinent, el Patí Hoquei Club Sant Cugat visita l'Arenys a la penúltima jornada de la Primera Divisió.