El Vilafranca frustra l'ascens matemàtic del PHC Sant Cugat amb un gol a 25 segons del final

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha deixat escapar l'ascens matemàtic a l'Ok Lliga després d'empatar (1-1) amb el Vilafranca, en un final cruel en què els santcugatencs han encaixat el gol que els deixava amb la mel als llavis a falta de només 25 segons. El conjunt de Joan Carles Vadillo encara ho té tot de cara per assolir l'ascens però haurà d'esperar a la propera jornada a la pista de l'Alpicat.

Després de l'empat entre el Taradell i el Mataró, el Patí Hoquei tenia la primera opció de certificar el gran objectiu de la temporada amb una victòria davant el Vilafranca. L'afició ha respost omplint el pav 2 de la Rambla del Celler i la tensió d'un possible moment històric era palpable en l'ambient. Els vermell-i-negres han sortit bé al matx i han dominat el joc i les ocasions durant la major part del temps. El Vilafranca ha gaudit d'alguna oportunitat al contraatac però les més clares han estat a mans de Xavi Serrallonga i Pau Gilabert, tot i que cap dels dos conjunts ha aconseguit obrir el marcador i s'ha arribat al descans amb el 0-0 inicial.

Al primers compassos de la segona meitat, el partit s'ha posat de cara pels santcugatencs quan els àrbitres han mostrat la targeta blava al visitant Mauro Giuliani per protestar. Pau Gilabert ha transformat la falta directa per a l'eufòria local i ha situat l'un a zero. Encara quedaven 19 minuts per endavant per confirmar el triomf i l'ascens i els de Joan Carles Vadillo han intentar abaixar el ritme del partit, sense renunciar a diverses ofensives per ampliar l'avantatge.

També els visitants, però, han buscat l'empat amb timidesa i l'han acabat trobant a falta de menys de mig minut pel final en un xut llunyà d'Àngel Rodríguez. Ha estat un gerro d'aigua freda monumental per al públic que omplia el pavelló i que ja es veia celebrant l'anhelat ascens. El tècnic del Patí Hoquei creu que l'equip ha merescut un resultat molt més ampli i lamenta no haver assolit l'objectiu davant l'afició.

Joan Carles Vadillo

Avui era un final molt maco guanyar aquest partit i pujar. No sé qui ha escrit aquest guió però està fet amb mala llet. El que més destacaria d'aquest equip és que després de cada gran decepció, sempre s'aixeca. Per pesats nosaltres.

Els santcugatencs mantenen set punts de marge respecte el primer equip que no puja, el Manlleu. En la propera jornada, d'aquí a dues setmanes, són diverses les combinacions de resultats que donarien l'ascens matemàtic al Patí Hoquei.