L'EHL marca l'inici de curs del Junior que optarà a tot en la segona part de la temporada


  • Comparteix:

Els jugadors del Junior, abatuts després de caure en la primera fase de l'EHL / Font: cugat.cat

Els jugadors del Junior, abatuts després de caure en la primera fase de l'EHL / Font: cugat.cat

La participació i posterior eliminació del Junior en la primera fase de l'Euro Hockey League ha marcat un inici de temporada amb alts i baixos. L'equip masculí, com el femení, ja mira cap a la segona part de curs on es jugaran els títols estals i on parteixen amb opcions per aixecar alguna competició.

ESCOLTA-HO

L’inici de la temporada 2018/19 del Junior ha estat marcada inevitablement per una fita històrica: el debut a l’Euro Hockey League, la màxima competició de l’hoquei europeu. El torneig més bonic que es pot jugar a nivell de clubs. El subcampionat de la lliga que va acabar el juny li donava al conjunt santcugatenc el primer bitllet europeu de la història centenària del club. Un premi molt gran per a la tasca que fa el club amb el primer equip des de fa anys i que valorava Jordi Muñoz, el cap de la secció d'hoquei del club.

L’equip que entrena Roger Pallarols es veia les cares amb el Three Rock Rover irlandès i el Racing Club de França en una primera fase de la màxima competició continental que es va disputar a l’Estadi Pau Negre de Barcelona. A casa, a Catalunya, davant la seva gent i possiblement amb la millor de les tres plantilles del grup. Només un equip accedia al KO16 on esperaven els millors equips del continent.

A l'hora de la veritat, però, no va poder ser. En el primer partit, el Junior va veure com els irlandesos empataven un solitari gol de Sergi Enrique en l’últim minut. L’equip s’havia d’abonar a l’èpica per a accedir a la següent fase i només una golejada per més de 6 gols donaria el bitllet per al KO16 a l’EHL . L’equip ho va intentar i va fregar-ho, però els homes de Roger Pallarols es van quedar a les portes després de guanyar 5-1 el Racing Club de França

Després de la patacada europea, el conjunt santcugatenc ha seguit el camí a la lliga. En un format de competició que permet anar fent sense tenir en compte la classificació, el Junior ha acabat 5è una primera volta en què n’ha tingut de fredes i de calentes. Victòries de valor als camps del Club de Campo o l’Egara, empats estranys a Santander amb el Tenis o derrotes al Lluïs Serrahïma amb el Terrassa. Tot marcat per un seguit de lesions representada, sobretot, per l'operació de genoll de Marc Perellón o els dos mesos fora de combat que ha estat Sergi Enrique. Un Sergi Enrique que, juntament amb Marc Serrahïma, van representar l’entitat santcugatenca al mundial de l’Índia de fa tot just tres setmanes.

De la seva banda, l’equip femení, també subcampió de lliga, ha fet una primera volta d’alts i baixos. L’empat en la primera jornada davant el totpoderós Club de Campo podia presagiar un defalliment del conjunt madrileny però res més lluny de la realitat. Després de nou jornades, les jugadores d’Edu Aguilar han sumat vuit triomfs, lidera la divisió d’honor amb mà de ferro. El Junior, que dirigeix Joan Vidal, és quart amb cinc victòries, tres derrotes i una única derrota contra la Complutense.

Dos equips, el masculí i el femení del Junior que han començat la temporada amb aquella convicció de qui sap que els títols es juguen en la segona part de la temporada. Copa del Rei i de la Reina que es jugarà al Club de Campo de Madrid, play-off i final four de la lliga. Tot està per a fer i tot és possible. Veurem si el 2019, després de diverses temporades intentant-ho, és l’any que el Junior aixeca un títol estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.