El Patí Hoquei femení assoleix el millor inici de la història a Ok Lliga

Les santcugatenques sumen vuit temporades a la màxima categoria estatal, però mai han ocupat la segona posició


Temes relacionats

Un Patí Hoquei femení ple d'efectivitat supera el Vila-sana i ja és segon a la classificació (31/oct/20)


  • Comparteix:

Celebració d'un gol de les jugadores del Patí Hoquei / Font: Cugat Mèdia

Celebració d'un gol de les jugadores del Patí Hoquei / Font: Cugat Mèdia

L'equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat assoleix el millor inici de temporada a l'Ok Lliga, màxima categoria estatal, després de vuit campanyes en aquesta divisió. Les vermell-i-negres són segones, a un sol punt del líder, el Palau, i han trobat l'equilibri entre la seguretat defensiva i la variabilitat ofensiva per trobar porteria contrària amb molta facilitat.

Els números de les vermell-i-negres són d'equip gran i que aspira a tot. El camí sembla traçat, però de moment els obstacles que ha trobat l'equip són de baixa intensitat.

L'equip va iniciar la pretemporada el 3 d'agost, el més matiner del grup B de l'Ok Lliga, i aquest treball s'ha reflectit a la pista i en resultats.

La segona posició no és cap casualitat i l'equip està ben treballat per una figura mundial de l'hoquei patins Beto Borregán que és el tècnic per tercera temporada consecutiva. Un ascens a Ok Lliga, una permanència tranquil·la la temporada passada i aquesta sembla que aquest conjunt no té aturador.

Borregán no vol que ningú surti del guió marcat i té clar que el discurs no canvia: "cal competir cada partit". L'entrenador vermell-i-negre és contundent, "cal tocar de peus a terra".

Si ens endinsem en el cos tècnic, trobem una altra figura referent de l'hoquei patins estatal i referent del club, Maria Rosa Tamburini com a segona entrenadora i excapitana de l'equip. Ella ens analitza aquest bon inici.

"Ser un equip homogeni i on totes les jugadores tenen el mateix nivell" són alguns dels punts forts de l'equip. Tamburini també ressalta la capacitat defensiva i sobretot "quatre o cinc moviments atacants que ja tenen automatitzats per fer mal el rival".

La relació del Patí Hoquei amb l'Ok Lliga sempre ha estat una muntanya rusa sense massa continuïtat, El Patí Hoquei va ser un dels fundadors de la categoria al 2009-2010. Aquella temporada l'equip va finalitzar novè i a la següent, onzè. El primer descens va arribar a la 2011-2012.

Plantilla del Patí Hoquei a l'Ok Lliga / Foto: Patí Hoquei Club Sant Cugat
Plantilla històrica del Patí Hoquei / Foto: Patí Hoquei Club Sant Cugat


La resta de temporades han anat variant amb descensos i ascensos. Aquesta és el segona temporada consecutiva a l'Ok Lliga i amb el millor inici mai fet.

Primeres plantilles del Patí Hoquei / Foto: Patí Hoquei Club Sant Cugat
Imatge històrica del Patí Hoquei / Foto: Patí Hoquei Club Sant Cugat


La plantilla està plena de joventut i on cal destacar noms propis que amb la seva progressió poden fer un salt qualitatiu encara més gran. Txell Gimeno, Andrea Massons, Cristina Eliè, Alba Ambrós i Laia Paredes són algunes de les jugadores més destacades.

La setmana que ve l'equip visita la pista del Palau, líder invicte, i el totpoderós dominador de l'hoquei patins estatal i europeu. Una prova de foc per seguir "competint" com diu el líder de l'equip, Beto Borregán. Els quatre primers del grup es classifiquen pel play-off pel títol i sembla, ara per ara, que hi ha moltes possibilitats de somiar amb aquesta fita.




Maria Rosa Tamburini

Tenim quatre o cinc moviments atacants que ens permeten fer gols.

Maria Rosa Tamburini

L'equip és molt homogeni i amb una alta intensitat de joc que es veu durant els partits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.