La cobertura de la pista d'hoquei de la ZEM Jaume Tubau estarà enllestida a la tardor

Fa gairebé un mes que l'Ajuntament de Sant Cugat ha reprès aquestes obres, aturades l'any 2019


  • Comparteix:

Les obres de cobertura de la pista d'hoquei aquest dijous / Foto: Localpres

Les obres de cobertura de la pista d'hoquei aquest dijous / Foto: Localpres

Les obres que s'havien de fer per cobrir la pista d'hoquei patins de la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau s'han pogut reprendre i està previst que acabin a la tardor. Així ho ha anunciat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha explicat que d'aquesta manera es reprenen unes obres que, iniciades l'any 2018, es van aturar el 2019 per reiterats incompliments del contracte de la primera empresa adjudicatària. El tinent d'alcaldia també ha assegurat que a partir d'ara les obres seran molt ràpides: 'Serà una construcció molt ràpida i senzilla que podrem veure de seguida'.

L'actuació servirà per millorar la qualitat d'aquesta instal·lació i potenciar-ne l'ús perquè, per exemple, la nova coberta permetrà utilitzar l'equipament en cas de pluja. L'entitat més beneficiada d'aquesta millora és el Patí Hoquei Club Sant Cugat (PHCSC), que entrena en aquesta pista.

La coberta lleugera que s'instal·larà és de planxa nervada autoportant en corba. La seva simplicitat es tradueix en un estalvi en el pes de l'estructura de suport d'aquesta, evitant la necessitat de corretges i encavallades. Tindrà una superfície de 1.380 metres quadrats: abastarà l'àmbit de la pista més un perímetre asimètric ampliat a l'esplanada de la zona sud. Els altres costats estan limitats per la tanca de la ZEM i els altres camps esportius.

En la visita a les obres que ha tingut lloc aquest dijous al migdia, també hi ha assistit Francesc Carol. El regidor d'Esports ha afirmat que s'ha aprofitat per fer les obres un moment en què els equips estan fora de temporada: "Tots els canvis de gespa o les construccions esportives, sempre les intentem fer fora de temporada. I d'aquesta manera incidir el mínim possible en la trajectòria d'entrenament de les entitats".

Les obres es van adjudicar a l'empresa Esguin SL i suposen una inversió municipal de 308.252'29€. Altres tasques que s'hi han de dur a terme són un sanejament d'aigües pluvials, una nova il·luminació de la pista, l'arranjament de la porta de servei i la col·locació de parallamps.




Tall Francesc Carol

I per tant, optimitzem aquest període per fer-ho. Però sempre tots els canvis de gespa o les construccions esportives, les intentem fer fora de temporada, i d'aquesta manera incidir al mínim possible en la trajectòria d'entrenament de les entitats.

Tall Francesc Duch

La idea és que després d'aquests pilars en forma d'arbre, es posarà una coberta nervada de xapa i autoportant, que cobrirà tota aquesta llum. Per tant hi haurà un pont que anirà d'un costat a l'altre. Serà per tant una construcció molt ràpida i senzilla que podrem veure de seguida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.