Úrsul (Junior): 'El cànon per jugar amb la selecció és habitual a la resta d'Europa'


  • Comparteix:

Guim Úrsul en acció amb el Junior / Font: Enrico Hockey

Guim Úrsul en acció amb el Junior / Font: Enrico Hockey

Els santcugatencs Guim Úrsul i Marc Serrahima i la resta de convocats amb l'estatal sub 21 d'hoquei herba han iniciat una campanya de micromecenatge per costejar-se el cànon de la Federació Espanyola per jugar el Mundial sub 21 a l'Índia. Un cànon que, com comenta Úrsul, és habitual en algunes seleccions europees, i que en el cas de l'Estat espanyol és d'uns 1.000 euros per jugador.

La campanya de micromecenatge en el web Patrocinalos.com, encapçalada pel periodista Nico Abad, ja ha recaptat prop de 3.000 euros, gairebé la meitat dels 6.000 euros que aspiren a recaptar els 18 jugadors convocats per Xavi Arnau. Un d'ells, el mig del Junior Guim Úrsul, creu que aquesta iniciativa els ajudarà a fer front al cost que suposa el cànon de la Reial Federació Espanyola d'Hoquei, una pràctica que des de fa anys han posat en marxa altres ens federatius europeus.

Guim Úrsul

Hem pensat recollir diners del micromecenatge i de la venda de samarretes per pagar part del cànon. A la resta d'Europa fa anys que ho fan i els hi funciona.


Pel que fa al Mundial sub 21, el combinat estatal no parteix com un dels favorits a la victòria final, tot i que Úrsul creu que amb l'equip que tenen poden lluitar per estar entre els quatre primers, tot i destacar la major preparació d'altres seleccions.

Guim Úrsul

Si entrem a una semifinal seria molt bo. Però amb pocs entrenaments és complicat. Hi ha seleccions que porten molts anys entrenant-se, però anem amb il·lusió.


El combinat estatal tindrà com a rivals de grup les seleccions d'Austràlia, l'Argentina i França. El Campionat Mundial tindrà lloc del sis al 15 de desembre a Nova Delhi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.