Petchamé, Guinea i les 'Red Sticks' cauen a quarts i diuen adéu a la medalla

Les 'Red Sticks' no han pogut amb el Regne Unit

L'invicte Regne Unit s'ha mostrat implacable i ha vençut les 'Red Sticks', amb les locals Carlota Petchamé i Cristina Guinea, en els quarts de final (3-1). Les d'Adrian Lock diuen adéu a la medalla, però assoleixen el diploma olímpic. Guinea i Petchamé s'acomiaden d'uns Jocs en què han quedat vuitenes en empatar a sis punts amb l'Argentina i tenir aquesta més gols anotats.

Al final no ha pogut ser. Les noies de l'hoquei herba espanyol, amb les locals Guinea i Petchamé, no han aconseguit el bitllet per a les semifinals i l'opció a medalla. Un rival superior, l'invicte Regne Unit -bronze a Londres i campiona europea- ha golejat tres cops les vermelles abans del descans. Tot i el gol marcat a la segona part, les 'Red Sticks' no han pogut remuntar en un partit en què no han generat moments de perill.

Les jugadores d'Adrian Lock posen així punt final a l'aventura olímpica en què han guanyat dos dels sis enfrontaments. Van començar amb mal peu, amb tres derrotes consecutives: els Països Baixos (5-0), la Xina (0-2) i Nova Zelanda (2-1). No obstant això, el femení d'hoquei herba espanyol va fer un cop de timó encadenant dues victòries: Alemanya (1-2), amb gol de Guinea, i Corea del Sud (2-3).

El campionat d'Europa, l'any vinent, es perfila com l'avantsala per consolidar el projecte de Guinea, Petchamé i les 'Red Sticks' de cara a preparar Tòquio.