El somni de la final de Londres s'escapa per a Petchamé i Guinea

Les Red Sticks cauen davant Irlanda en els 'shoot outs' (3-2)

Les Red Sticks s'hauran de conformar amb lluitar pel bronze / Foto: Rfeh

Les santcugatenques Cristina Guinea i Carlota Petchamé hauran de lluitar pel bronze en el Mundial d'hoquei herba que es disputa a Londres. Les Red Sticks han perdut davant Irlanda que s'ha imposat a les espanyoles en els 'shoot outs' (3-2) després de finalitzar en empat (1-1) uns 60 minuts molt durs per a les d'Adrian Lock. S'escapa el somni daurat per a les santcugatenques i per al combinat espanyol que no assaboria unes semifinals des del campionat de Madrid de 2006. El partit per al tercer lloc es jugarà aquest diumenge contra Austràlia a les tres de la tarda.

Irlanda va sortir a per totes i Espanya va intentar aguantar el tipus fins al final dels 60 minuts, en un empat en què les Red Sticks van suar de valent. Amb un primer gol d'Irlanda al primer quart, les espanyoles van esmerçar esforços per aturar l'avenç en el joc del contrincant, desmuntant diverses possibilitats de puntuar.

En el segon quart, es va veure la selecció espanyola amb més actitud, però un llençament a porteria, previ contacte a una jugadora irlandesa, va deixar Espanya sense gol. Una jugada de Berta Bonastre després, en l'últim tram del partit, va possibilitar que Alicia Magaz igualés el marcador.

Un partit en que decidien els 'shoot outs'. Una tanda vertiginosa de llançaments que finalment va portar la victòria a les rivals (3-2). Ara, Espanya li queda el consol d'optar al tercer lloc vencent a Austràlia.