La medalla s'escapa en els últims Jocs de Mengual que es fa amb el 5è lloc de sincro amb Carbonell


  • Comparteix:

Mengual i Carbonell, en plena execució / (Twitter Rio 2016)

Mengual i Carbonell, en plena execució / (Twitter Rio 2016)

La nedadora resident a Sant Cugat Gemma Mengual no ha assolit la medalla en duo sincronitzat, amb Ona Carbonell, i acaba cinquena en els Jocs Olímpics de Rio. La parella ha aconseguit una puntuació de 94.1 punts en la final de rutina lliure i ha vist com l'or se l'emportava Rússia. Mengual ha afirmat que aquestes, ara sí, han estat les seves últimes Olimpíades.

Ho tenien difícil les catalanes donada la imponent execució i puntuació de les russes que les obligaven a obtenir més de 95.5 punts per aspirar al bronze. No ha pogut ser, malgrat superar la puntuació de l'exercici respecte diumenge passat. Mengual, visiblement emocionada després de la prova, ha expressat la seva satisfacció amb el duo format amb Carbonell i assegura acomiadar-se dels seus últims Jocs amb la seguretat de la feina ben feta.

L'exercici de rutina lliure
Tal com van fer diumenge, la coreografia s'ha mogut a ritme del 'Concierto de Aranjuez' de Paco de Lucía i una composició de flamenc. La parella ha combinat els elements requerits amb acrobàcies i un ritme frenètic. El duo ha dut a terme un exercici dels més complicats vistos als entrenaments i amb una apnea solvent.

La prova de rutina lliure va aconseguir diumenge una puntuació de 93.7 punts: 28.1 en execució, 37.4 en expressió artística i 28.2 en dificultat. En aquesta ocasió, la parella s'ha superat amb 94.1 punts: 28.3 en execució, 37.7 en expressió artística i 28.1 en dificultat.

El retorn de Mengual
La santcugatenca, de 39 anys, ha tornat a la competició olímpica de natació sincronitzada després d'una retirada que va implicar que no participés a Londres 2012. Mengual acumula 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze entre Mundials, Europeus i Jocs Olímpics. A Pequin Mengual va aconseguir dues plates, en duo i per equips.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.