El Rugby Sant Cugat femení es classifica per disputar la final d'accés a Divisió D'Honor

Les santcugatenques han superat el Salvador i estan a un únic partit d'accedir a la màxima categoria estatal

L'equip femení del Rugby Sant Cugat ha guanyat (17-10) el Salvador a les semifinals per pujar a la Divisió D'Honor. Amb aquest resultat, les noies d'Albert Casorrán, s'enfrontaran amb el BUC en una final que es disputarà el pròxim 10 d'abril en una seu neutral encara per decidir. El vencedor d'aquest matx puja de categoria i el perdedor disputa una promoció d'ascens davant el penúltim classificat de la Divisió d'Honor, màxima categoria estatal.

Amb el xiulet inicial, tots dos conjunts han intentat portar la iniciativa ofensiva, fet que ha provocat que el matx fos molt igualat. Amb el pas dels minuts, les santcugatenques s'han anat trobant més còmodes i, encara en els primers compassos del matx, han estat les primeres a obrir el marcador gràcies a un assaig d'Alexia Gascó. No obstant això, les noies dirigides per Albert Casorrán no han estat capaces d'encertat el xut a pals posterior a l'assaig.

Quan semblava que tot anava de cara a les blau-i-negres, ha arribat l'expulsió definitiva de Vicky Gil, que ha condicionat molt la resta del matx. Ara bé, quan mancaven uns minuts per arribar al descans, Alysha Stone ha realitzat un espectacular assaig després de recórrer bona part del camp tot esquivant jugadores rivals. La jugadora local Ana María Iglesias ha transformat, en aquesta ocasió, el xut a pals i ha deixat un marcador de 12 a 0 a la mitja part.

A la represa, el Salvador ha sortit a buscar la remuntada aprofitant la superioritat numèrica. En el minut 43, la jugadora rival, Alba Alpín, ha transformat un xut de càstig i ha situat el 12 a 3 al lluminós. Les santcugatenques, que veien com el conjunt val·lisoletà intensificava els seus esforços, s'han replegat, però no han pogut evitar encaixar. En el minut 60, María Miguel ha fet un assaig i, posteriorment, Alba Alpín ha anotat el xut a pals que situava a les de Valladolid a dos punts de les locals.

En el tram final del partit, les blau-i-negres s'han omplert de coratge i han aconseguit culminar un nou assaig transformat per Beatriz González, mentre els dos equips es disputaven la pilota en una melé. Les santcugatenques, però, han errat el xut a pals que hagués apropat una mica més la classificació. Amb el 17 a 10 al marcador, les santcugatenques han controlat la possessió amb el propòsit d'assegurar la victòria.

La capitana del conjunt santcugatenc, Bet Segarra, ha destacat que l'equip "té moltes ganes i il·lusió de jugar aquesta final", ja que el BUC és l'únic equip que les ha guanyat durant la fase regular de lliga.

Albert Casorrán

Estem molt contents i orgullosos. Hem lluitat com ningú i hem fet un joc correcte tenint en compte que ens aquests partits no treus la teva millor versió

Bet Segarra

El BUC és el nostre rival directe. Anirem amb moltes ganes i prepararem la final com si fos un partit més