La banda sonora de l'ascens del Rugby Sant Cugat

Recull dels diferents moments sonors de la final entre santcugatenques i barcelonines


Temes relacionats

La pel·lícula de l'ascens del Rugby Sant Cugat femení a Divisió d'Honor (13/abr/21)

Albert Casorrán: 'S'ha assolit una fita històrica amb una gran repercussió que ens enorgulleix' (12/abr/21)

El Rugby Sant Cugat femení, nou equip de Divisió d'Honor (11/abr/21)


  • Comparteix:

Moment de la final entre el Rugby Sant Cugat i el BUC / Foto: Roger Menes

Moment de la final entre el Rugby Sant Cugat i el BUC / Foto: Roger Menes

El Rugby Sant Cugat femení debutarà a la Divisió d'Honor, màxima categoria del rugbi estatal, després de guanyar la Divisió d'Honor B davant el BUC. Cugat Mèdia repassa, a través d'un reportatge, la progressió de l'equip que ha passat de jugar a lliga catalana a l'elit del rugbi estatal en només tres anys. Diferents documents sonors expliquen la trajectòria del conjunt des dels seus inicis i els moments més transcendentals de la final.

ESCOLTA-HO

El Club Rugby Sant Cugat femení ha necessitat tres anys per passar de jugar a categoria catalana a fer-ho a l'elit del rugbi estatal.

Els inicis d'aquesta trajectòria exitosa s'inicien l'abril de 2018 quan l'equip guanya el Campionat de Catalunya de rugbi a seven. A partir d'aquest instant i amb l'arribada del tècnic, Albert Casorrán, es comença a edificar un projecte guanyador que necessita efectius per completar una plantilla quantitativa.

La bona feina no passa desapercebuda i l'equip assoleix ben aviat jugar a la Divisió d'Honor B després de perdre la final de la Divisió d'Honor catalana davant el BUC. Tot i aquest fet l'equip ascendeix a la segona categoria estatal. Un primer èxit absolut.

L'equip debuta a Divisió d'Honor B i en la seva primera temporada es classifica per jugar el play-off per pujar de categoria. Les semifinals l'havien d'enfrontar a l'Eibar, però la Covid-19 impedeix que es disputi aquest partit.

La temporada 2020-2021 és la de la il·lusió. L'arribada de jugadores de diferents clubs i també de l'INEF, club català de Divisió d'Honor que es retira de la lliga, provoca que moltes integrants d'aquest equip aterrin a Sant Cugat.

Ningú s'amaga que l'objectiu és l'ascens. Dit i fet. Les santcugatenques guanyen la lliga regular amb una única derrota davant el BUC. A semifinals derroten el Salvador i la final queda servida entre el Rugby Sant Cugat i el BUC.

A la final, triomf contundent de les santcugatenques per 38 a 7 davant el BUC i ascens. I després del partit també es va recollir una imatge de complicitat amb una jugadora que no va disputar la final per estar sancionada, la Vicky. Agraïment del tècnic a la jugadora amb una samarreta.

L'equip ha fet història i la imatge que millor simbolitzar la unió dins i fora del vestidor és l'abraçada final del grup.

A partir d'ara s'obren algunes incògnites com per exemple la continuïtat del tècnic, pilar fonamental del projecte.

Les properes setmanes seran decisives per conèixer la continuïtat del tècnic i també de les jugadores El club té clar que haurà de reforçar quatre o cinc posicions per ser més competitius a la màxima categoria del rugbi estatal. La Divisió d'Honor ja espera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.