El Volei Sant Cugat supera l'IBSA Gran Canària i suma dos punts vitals per allunyar-se del descens

El DSV-Club Voleibol Sant Cugat s'ha imposat (3-2) a l'IBSA Gran Canària en un partit amb dues fases diferenciades que s'ha acabat decidint al cinquè set. Les jugadores de Rafa Ruiz han estat molt superiors en el primer i segon període, però el conjunt canari s'ha refet i ha guanyat el tercer i quart sets per forçar el desempat. Les santcugatenques sumen dos punts molt valuosos en la lluita per la permanència a la Superlliga Femenina.

El Volei Sant Cugat ha sortit molt despert a pista i ha iniciat el matx amb un parcial de 6-0 que ha demostrat l'ambició de les vermell-i-negres en un duel decisiu davant un rival de la zona baixa. L'IBSA Gran Canària ha reaccionat i el set ha entrat en una fase més ajustada, tot i que les locals s'han acabat imposant per un clar 25-18.

El segon període ha començat amb domini canari, però les de Rafa Ruiz han capgirat ràpidament el marcador amb un parcial de 8-1. En el tram decisiu s'han produït algunes decisions arbitrals que han penalitzat les visitants i el Volei Sant Cugat s'ha adjudicat el set de nou per 25-18.

A partir del tercer set, el conjunt canari s'ha fet a poc a poc amb el domini del joc i del marcador i ha aconseguit canviar la dinàmica del partit. Les visitants s'han imposat per un clar 17-25 i han mantingut la tònica durant el quart període. Les santcugatenques no han llençat la tovallola però han anat a remolc tota l'estona i han acabat caient per 20-25.

Tot estava per decidir en un cinquè i definitiu set en què, de nou, les locals han començat per darrere a l'electrònic (4-8). Aquesta vegada sí, les vermell-i-negres han aconseguit capgirar el resultat amb un parcial de 9-2 i endur-se la victòria en el desempat per 15-12. El tècnic del Volei Sant Cugat, Rafa Ruiz, es mostra molt satisfet amb la millora de l'equip.

Rafa Ruiz

Els dos punts són vitals per la permanència. Necessitàvem guanyar. Es nota la bona línia de treball que estem seguint en aquesta segona volta.

Les santcugatenques es mantenen penúltimes però amplien a cinc punts el marge sobre el cuer, l'Extremadura Arroyo, que ha caigut davant el Barça. El Volei Sant Cugat descansa la propera jornada i tornarà a la competició el 4 de febrer, quan rebrà un altre conjunt de la part baixa, el Voley Playa Madrid.