El Volei Sant Cugat i el Baça es veuen les cares en un derbi vital per als dos equips

Les santcugatenques, penúltimes, i les blaugrana, últimes, lluiten per sortir de la zona de descens a la Lliga Iberdrola


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un partit d'aquesta temporada / Foto: Guillem Babitsch

Imatge d'arxiu d'un partit d'aquesta temporada / Foto: Guillem Babitsch

El DSV Club Voleibol Sant Cugat i el Barça disputen aquest dissabte un derbi català a la Lliga Iberdrola marcat per la necessitat de tots dos conjunts de lluitar per aferrar-se a la zona segura de la classificació. Les santcugatenques, penúltimes amb set punts, diposen d'una oportunitat d'or per retallar distàncies amb el Madrid Chamberí, l'equip que marca la permanència. Després de guanyar l'equip madrileny en la darrera jornada, les de Rafa Ruiz volen ara donar continuïtat a la ratxa i sumar els tres punts davant el conjunt barceloní per no perdre pistonada amb els equips en zona segura. Precisament l'entrenador del Volei Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha parlat als micròfons de l'Esport en Xarxa per explicar com arriba l'equip a aquest segon tram de temporada i quins aspectes està intentant corregir perquè les vermell-i-negres es puguin acabar salvant.

ESCOLTA-HO

El partit d'aquest dissabte és trascendental per salvar la categoria?
És un partit molt important per a nosaltres. Haver guanyat el cap de setmana passat contra el Madrid Chamberí, que era un rival directe, va ser un alleujament i ens permet aferrar-nos encara a la permanència. Aquest cap de setmana és un partit clau per poder pressionar al Madrid, per distanciar-nos del Barça i per poder continuar tenint les aspiracions clares per assolir la permanència.

Has tret la calculadora?
No, encara no. Estem pensant partit a partit. Sabem que encara, amb totes les jornades que queden, poden passar moltes coses i l'únic que tenim clar és que volem guanyar aquest cap de setmana. Hem de tractar d'avançar el Madrid com abans millor per dependre de nosaltres mateixos i no estar a expenses dels seus possibles resultats.

Vau encara aquesta temporada amb la intenció de no repetir les sensacions de l'any passat. Què ha passat amb aquest propòsit?
Les dinàmiques. Penso que aquest any des de l'inici hem tingut un bon equip. Penso que l'equip és millor que el de la temporada passada, però hi ha hagut una sèrie de circumstàncies. La principal, que la lliga s'ha reforçat molt. La majoria d'equips tenen incorporacions de fora. El Madrid Chambéri té quatre jugadores de fora, nosaltres ara hem pogut incorporar la segona, i això determina molt. A més, l'equip no ha estat tot el cohesionat que necessitàvem per competir en una lliga tan exigent com la nostra.

Guanyar a Chamberí i fer-ho contra el Barça ajudaria l'equip a treure's un pes de sobre?
Segur que sí. Al final l'estat anímic és molt important en el món de l'esport, sortir d'una ratxa negativa guanyant un rival tan directe com el Madrid a fora pot ser molt determintant. Tant de bo continuem amb aquesta actitud per guanyar el Barça. Serà un partit molt difícil.

Heu incorporat idees noves per intentar trencar amb la mala ratxa?
Sí, evidentment ens hem hagut de reinventar en moltes facetes. El primer ha sigut que l'equip durant tota la temporada ha anat patint altibaixos a l'equip titular, no hi ha hagut un equip estable. El segon és que en aquest segon tram de temporada hem intentat treballar amb objectius molt clars, intentant enfocar-nos molt en el treball col·lectiu en el qual totes han de sumar. Crec que el que també ens ha ajudat molt a canviar el xip ha estat la incorporació de Leprece Washington. Incorporar una jugadora el que et dona és que tot l'equip millora. Totes estan en més tensió, tenen més rivalitat i volen treure la seva millor versió.

Què et preocupa d'aquest Barça?
Ens preocupa que és un equip molt jove que de la primera a la segona volta ha millorat molt i ha incrementat el seu joc de la mateixa manera que habitualment ens passa a nosaltres. Sobretot em preocupa que encara no han guanyat i voldran guanyar contra nosaltres sí o sí, ja que per a ells pot ser un punt d'inflexió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.