Votarem


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 19/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan llegiu aquesta columna ja sabrem, tots plegats, què ha passat a Escòcia. L'escric mentre els fogons del Terra Dolça funcionen a foc lent tot fent un sofregit i molt atent a la ràdio per tal d'anar sabent què passa per terres escoceses. És evident que és impossible que, vivint allò que avui està passant a Escòcia, el cap no es traslladi de manera inconscient al que passarà a casa nostra el 9 de novembre. Però també és evident que qualsevol paral·lelisme entre el conflicte polític català i l'escocès grinyola. Ho fa des de molts punts de vista i, sobretot, grinyola per la postura tan allunyada que han adoptat el govern britànic i l'espanyol.

Però crec que ja fa molt de temps que se'ns comença a fer urgent obviar allò que digui o faci el govern del PP o d'altres institucions espanyoles. La legitimitat i la legalitat del nostre procés es troben a casa nostra i depenen únicament i exclusivament d'allò que fem nosaltres i de com siguem capaços i capaces d'explicar-ho al món. Es troba a multitud de places i carrers del país; a les mobilitzacions que des de fa tres anys concentren a milers i milers de persones; al nostre Parlament quan va fer la declaració de sobirania, quan aprova la llei de consultes o quan aposta pel dret a decidir de manera absolutament majoritària. I és a tot això allò que hem d'obeïr, per damunt de 12 paios que, mentre es van fumant un puro, es passen el dret a l'autodeterminació per l'entrecuix ; per damunt de constitucions, pors, amenaces i sorolls de sabres; per damunt d'alguns polítics i poders fàctics de casa nostra que l'únic que volen és seguir mantenint l'statu quo actual.

Que el procés que estem vivint a una part del nostre país és imparable ho sabem tots: els independentistes, els federalistes i els que volen que tot segueixi igual. De fet, crec que no m'equivoco si dic que, com a societat, ja fa força temps que ens hem independitzat mentalment d'Espanya. Ara ho hem de concretar políticament posant una papereta en una urna el 9 de novembre. Com avui estan fent a Escòcia i com potser d'aquí un temps fan a una altra nació europea. Si el govern català té por de fer el pas, no hem de tenir cap dubte que és la mobilització popular la que acabarà aconseguint, sí o sí, que el 9 de novembre puguem decidir sota la més absoluta legitimitat democràtica i internacional.

Algú que en sap molt va dir fa un parell de dies, parafrejant a algú altre que també en sabia molt: 'Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?' Doncs això, a votar i a guanyar!

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.