Mare de Déu quin garbuix!


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 27/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies, després dels debats en els diferents consells de barri, d'escoltar opinions diverses i de llegir la premsa local, una arriba a la conclusió que el tema de les terrasses a Sant Cugat és un galimaties difícil de desentranyar.

Tot va començar quan en una reunió de seguiment del conegut com a Pacte per la Nit, una colla de veïns i veïnes es van queixar amargament del calvari que vivien cada dia amb els sorolls i l'enrenou de les terrasses que tenien sota les seves finestres. L'equip de govern es va acoquinar i, sense encomanar-se a ningú, va decidir publicar un decret a l'octubre en el qual canviava les regles del joc d'algunes de les terrasses, que no de totes.

Les persones perjudicades contraataquen amb la recollida de signatures entre la seva clientela i, en un tres i no res, en recullen més de 1.000. Les porten a l'Ajuntament i novament l'equip de govern s'encongeix i d'un dia per l'altre es fa enrere, però no del tot. Així doncs, on parlàvem de sis taules ara parlem de vuit, en el ben entès que estem parlant només dels caps de setmana; la resta de dies queda com abans. També les hores de tancament són diferents els dies feiners de la resta i depèn també del lloc on estiguin situades.

A la vista de tot plegat una es fa un seguit de preguntes:

- Caldrà que els bars disposin d'un gran calendari on marcar exactament el dia que estem, per tal de no fer-se embolics i posar una taula de més quan no toca o baixar la persiana més tard del permès?

- Els veïns i veïnes que estan fins al casquet d'haver d'aguantar la gresca dels bars no han estat mai usuaris dels mateixos? És a dir, no s'han assegut mai en una terrassa a fer una cerveseta a les onze de la nit tot xerrant de qualsevol cosa amb els amics?

- Deixarem que el Pacte per la Nit es dirimeixi només entre determinades terrasses i determinats veïns o intentarem que torni a ser allò pel qual va ser projectat i pensat: endreçar l'espai públic, millorar la convivència, protegir el paisatge urbà i millorar la imatge de la ciutat, entre d'altres finalitats?

I tot aquest enrenou per no haver estat capaç l'equip de govern en dos anys de redactar una ordenança d'ordenació de terrasses que possiblement no hagués acontentat a uns i altres, però potser hagués evitat d'emprenyar a tothom.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.