Reflexió


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 20/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vull influir-vos el vot molt fort. Vull que després de llegir-vos aquests guixots el cervell us esclati de decisió. Un castell de focs de decisió, de conviccions fermes i paperetes electorals marxant com el 9 de maig en plena desfilada de la Victòria.

Aquest diumenge estem cridats a decidir molt dur, molt com si diguéssim brutalment. Com una pallissa de democràcia a la cara. T'agafen l'esperit democràtic i la llibertat de vot i expressió en una cantonada fosca a quarts de quinze, t'estomaquen a cor de Déu com dos goril·les i et deixen el cos cruixit, la cara nova i el sentit d'un vegetal perquè el que cal realment és que decideixis. I a més, tros de carn, que decideixis amb consciència.

No s'hi val anar a votar perquè sí. Has d'anar a votar com qui entra a una melée de rugbi. Com qui va a fer la Matagalls-Montserrat en tres hores. Com qui va a desactivar mines a Bòsnia. Has de saber què estàs fent, amb què t'hi estàs jugant el físic, la teva condició de ciutadà, el valor de tot el que t'envolta, la teva vida!

I decidiu, decidiu pel que més us vingui en gana però decidiu. Ompliu el que queda de setmana amb la intensitat d'un nyu embestint contra els rostres pàl·lids que els volen extingir, aquesta intensitat que et duu a reflexionar tan fort que t'has de prendre una capsa de Fortasec '1 gramo 8 tomas al día'.

No us n'esteu ni un segon, de reflexionar. No us n'esteu ni del més mínim cèntim per reflexionar. Estorbeu a tothom amb la vostra reflexió. Munteu un sacramental aquest dissabte, un dinar dels que es recorden durant segles a les pàgines de tots els llibres d'història de 6.000 pàgines, amb quantitats absurdament grans de menjar, alcohol i carquinyolis, i tot per parlar sobre què fareu diumenge.

Votar la dreta. Votar l'extrema esquerra. No votar. Votar un fregall. El que sigui. Feu que la vostra decisió sigui responsable, ferma, segura i, sobretot, activa. La política és una arma que si els que podem fer-la anar no la disparem, se'ns gira en contra i ens l'entaforen com una baioneta en contra.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.