Sant Cugat necessita més policia


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua


Publicat: el 24/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests darrers dies hem conegut diferents dades que no poden passar desapercebudes. En concret, s'ha fet públic un estudi realitzat per UNESPA, associació espanyola que representa a les empreses d'assegurances, que indica que Sant Cugat del Vallès és la ciutat de més de 50.000 habitants on proporcionalment, pel seu nombre d'habitatges, hi va haver més robatoris durant l'any 2014.

També hem conegut que durant els cinc primers mesos de l’any 2016 s’han produït 305 robatoris a domicilis front els 461 de tot l’any 2015 (de mantenir-se aquesta tendència acabaríem l’any amb més de 730 robatoris, el que suposa un augment de quasi un 60%) i així mateix que un grup de veïns de Mira-sol han hagut de contractar vigilància privada davant el temor que ha causat al seu carrer una sèrie de robatoris en poc més de dos mesos.

Cal explicar que Sant Cugat del Vallès té, segons fonts del Govern de la Generalitat, la tercera ràtio policial global més baixa de tot Catalunya, només per sobre de Tàrrega i Mollerusa, amb 1,84 policies cada mil habitants (Policies Locals més Mossos d’Esquadra). Així, comptem només amb 72 agents del cos de Mossos d’Esquadra quan d'aplicar-se la ràtio orientativa de 2,5 Mossos cada mil habitants, aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2002, que d'aplicar-se a la nostra ciutat suposaria comptar amb prop de 220 agents. Per tant, Sant Cugat només cobreix el 32% dels agents que ens correspondrien d’aplicar-se aquesta ràtio.

Conscients d’aquesta situació davant del dèficit d'agents de Mossos d'Esquadra que va en detriment de l'eficàcia del servei i de la seguretat dels nostres veïns, especialment en un territori tant extens com el de Sant Cugat, des del Partit Popular vam presentar i defensar en el plenari d’aquest mes de juliol, una moció on denunciàvem la manca d'efectius del Cos de Mossos d’Esquadra i demanàvem al Govern Municipal que exigís a la Generalitat de Catalunya més agents a la nostra ciutat.

Lamentablement aquesta moció no va prosperar perquè ni a la nostra alcaldessa, Mercè Conesa, ni al govern municipal de Convergència ni a la majoria dels grups de l'oposició els hi va semblar adient demanar més efectius, amb arguments, que d'acord amb les dades a les que he fet referència a l'inici d’aquest article, cauen pel seu propi pes, com ara que el Partit Popular vol convertir Sant Cugat en un 'estat policial', vol crear 'alarma social' o que 'els veïns que se sentin poc segurs paguin un vigilant de seguretat de la seva butxaca' (Mireia Ingla, portaveu d’ERC dixit).

Des del Partit Popular ens hem fet ressò d'un problema que existeix i del que com a responsables polítics no ens podem desentendre i per tant, seguirem treballant per aconseguir més efectius policials a la nostra ciutat, amb més presència als carrers per prevenir el delicte i transmetre així tranquil·litat a molts veïns que avui n'estan reclamant.

Esperem doncs, que l'Alcaldessa convergent exerceixi com a tal i canviï d'opinió i en aquest sentit, anteposi els deures i obligacions del seu càrrec als seus interessos polítics i als del seu partit i es posi ferma davant el Govern de la Generalitat en la defensa d'una millor seguretat ciutadana a Sant Cugat del Vallès, i deixi així d'alinear-se amb aquells grups municipals de l'oposició que no creuen en les polítiques de seguretat ni en la gran tasca que fan els cossos policials en favor de garantir la seguretat de tots els santcugatencs i santcugatenques.

ALFREDO BERGUA és secretari general del PPC - Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.