El PP impedeix l'augment de Mossos a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 23/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament, des del 2016, pel cap baix, la secció local del Partit Popular de Sant Cugat no ha fet res més que repetir la cantarella de la manca de seguretat al municipi, talment com si visquéssim a les zones més perilloses de Nova York, com ara certs sectors de Brownsville o Bed-Stuy, a Brooklyn, o el sud-est del Bronx. L'obsessió per omplir els carrers de policies és un tret característic dels partits ultres i reaccionaris. Per a ells, l'ordre i la seguretat es fonamenten en la presència constant de cossos armats passejant-se per les ciutats amunt i avall. De fet, si no fos tan car, els semblaria força plausible posar dos policies a cada cantonada.

Fidel a aquesta ideologia, el PP santcugatenc, a través del seu portaveu, Álvaro Benejam, deia això la tardor del 2016: 'El que es necessita són policies al carrer'. I, consegüentment, va presentar una proposta de resolució a la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, per resoldre, segons afirmen, la 'mala situació de seguretat que viu Sant Cugat'. Fins i tot demanen que la policia espanyola torni a fer-se visible a la via pública.

Però, ves per on, resulta que la voluntat del govern català de convocar 500 noves places de Mossos d'Esquadra -cosa que, com ha explicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, permetria dedicar una atenció especial a Sant Cugat-, s'ha vist recentment torpedinada pel mateix Partit Popular. El govern espanyol, a través del Ministeri d'Hisenda, ha enviat un requeriment a la Generalitat dient-li que els 500 agents previstos se'ls ha de pintar a l'oli i que, com a màxim, només poden ser-ne 50. Talment una burla. ¿I què és el que diu ara la secció local del PP santcugatenc? Doncs no diu res. Res de res. Els qui demanen que s'incrementi la dotació de policies són els mateixos que la fan impossible.

Arribats aquí, el senyor Benejam i companyia s'hauran d'aplicar les seves pròpies frases. Aquesta la van dir el 3 de maig passat: 'Volem que els nous agents de Mossos d'Esquadra arribin com més aviat millor'. Doncs no arribaran. No arribaran perquè el PP, l'autor de la frase, ho impedeix. D'ara endavant, per tant, els santcugatencs que siguin víctimes d'un delicte, ja saben a qui han de reclamar: Partit Popular, carrer de Francesc Moragas, 5.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.