La sana resistència


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 22/oct/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'acció dels servidors públics i les decisions que prenen ens afecten molt a tots. Es pot arribar a donar una hipertròfia de la política. Però hi ha àmbits vitals que no són de la seva incumbència.

Els administradors del comú han de tenir en compte l'estat anímic de la ciutadania i contenir-se en bé d'aquells a qui han de servir. Haurien de pensar, per exemple, que ningú no es deixa intervenir per un cirurgià crispat. Quan aquests dies de tensió trobem qui es queixa que li costa dormir, vol dir que els rols s'han desajustat. La qüestió no és banal. Posar-hi equilibri és cosa de tots.

Autoritats i ciutadans hem de sortir a respirar l'aire fresc dels valors no mudables: la vida, la ciència, l'art, la família, la salut dels malalts, pobres, refugiats: donar al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que es de Déu. Per no caure en la temptació de la supèrbia o la inhibició, cal que resistim.

Com diu Mario Delfini: 'Resistir no solament per a un mateix, sinó també per als altres. Resistir perquè els altres compten amb la teva resistència; resistir perquè si fins i tot tu cedeixes a la resignació, s'apagarà una llum i la terra serà més fosca. Si tu resisteixes fins i tot en la foscor, quedarà una llum per adreçar el camí'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.