El Bosc Literari de La Serreta es renova amb una selecció de textos de personalitats dels Països Catalans


  • Comparteix:

La selecció ha anat enguany a càrrec de l'escriptor i periodista Víctor Alexandre

La selecció ha anat enguany a càrrec de l'escriptor i periodista Víctor Alexandre

Natura i cultura s'han tornat a donar de la mà en la tercera edició del Bosc Literari de la Serreta, que un any més també reivindica els valors humans. Sota el títol 'El pensament català a través de la història', els visitants poden gaudir de fragments de l'obra de personalitats com Pau Casals, Francesc Macià, Ramon Barnils o Joan Oliver, entre d'altres. La selecció literària ha anat a càrrec del periodista i escriptor Víctor Alexandre.



L'actor santcugatenc Joan Berlanga ha estat l'encarregat de posar veu, aquest diumenge, a un fragment del discurs que Pau Casals va llegir a la seu de l'ONU, l'any 1971. D'aquesta manera, s'ha donat el tret de sortida a la inauguració de la tercera edició del Bosc Literari de la Serreta, que en aquesta ocasió ha portat com a lema 'El pensament català a través de la història'.

L'escriptor i periodista santcugatenc, Víctor Alexandre, ha explicat que s'han seleccionat una quinzena de textos de diferents personalitats dels Països Catalans que tenen en comú la defensa dels valors humans.



En termes similars s'han expressat el tinent d'alcalde de Medi Ambient i la tinenta d'alcalde de Cultura. Àngels Solé ha subratllat la importància d'unir, en un mateix espai, natura, cultura i una reflexió sobre Catalunya i els catalans.



De la seva banda, el president de l'associació de veïns de La Serreta - Bosc d'en Saladrigues, ha assegurat que, després d'aquests anys, el bosc ja ha anat adquirint un nou ús. Jordi Cuesta ha agraït l'entusiasme dels veïns i el suport de l'Ajuntament, amb qui acaben de signar un conveni.



L'acte d'inauguració de la tercera edició del Bosc Literari ha comptat amb la presència del fill de Ramon Barnils, que ha agraït la inclusió de l'obra del seu pare en aquest recorregut i ha recordat la passió de Barnils pel català així com també el seu esperit crític.

Ara, i després de la seva inauguració, la tercera edició del Bosc Literari de La Serreta estarà a disposició dels ciutadans durant tot un any. Ajuntament i veïns estudien també com potenciar aquest recorregut entre les escoles i la possibilitat d'incloure'l dins els itineraris que ofereix l'Oficina de Turisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.