La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació dedica el guardó als milers de votants del 13-D


Temes relacionats

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació es dissol qualificant de 'gran èxit' el 13-D a la ciutat (13/gen/10)

15.000 votants a la consulta del 13-D, un 25% dels cridats a les urnes (13/des/09)

Interpretacions diverses dels partits del consistori sobre els resultats del 13-D (14/des/09)


  • Comparteix:

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació ha estat distingida amb un dels guardons de la 5a edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat per haver organitzat, el 2009, la consulta popular sobre la independència de Catalunya. El referèndum del 13 de desembre va comptar amb un 25% de participació a la nostra ciutat.

El 13 de desembre es va convertir en el dia en què per primer cop els santcugatencs van poder respondre a la pregunta 'Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?'. Més de 15.000 santcugatencs van exercir el seu dret a vot en aquesta consulta que també va tenir lloc a 167 municipis catalans més.

El portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Víctor Alexandre, ha dedicat el premi als milers de votants.

Víctor Alexandre

Als milers de persones que hi van participar amb el seu vot. Van donar una lliçó de convivència i de respecte. Un poble que decideix és lliure.


La consulta va comptar amb prop de 500 voluntaris i quatre observadors internacionals. Al llarg de la jornada, destacats polítics d'àmbit nacional van visitar Sant Cugat per fer explícit el seu suport a la consulta sobre la independència. És el cas del diputat de CiU Josep Rull; el secretari general d'ERC, Joan Ridao; l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, i el líder de Reagrupament, Joan Carretero.

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació es va dissoldre un cop celebrada la consulta en considerar que havien complert amb la seva funció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.