Els vehicles amb tres o més passatgers paguen un 20% menys al peatge de Vallvidrera i la resta pateix un augment del preu


  • Comparteix:

El peatge del túnel de Vallvidrera

El peatge del túnel de Vallvidrera

Els vehicles amb tres o més ocupants paguen, des d'aquest dijous, un 20 per cent menys quan passin pel peatge dels Túnels de Vallvidrera. Es preveu que es beneficiïn de la mesura uns 2.000 vehicles al dia, que passaran per un carril especial amb un sistema de reconeixement òptic que verificarà si en un automòbil hi viatgen tres o més persones. La mesura s'emmarca en la intenció de la Generalitat d'utilitzar els peatges com un element regulador de la mobilitat i afavorir un trànsit més sostenible i menys saturat. Per finançar aquest descompte, els usuaris que no es considerin VAO (vehicles d'alta ocupació) pagaran un 1,5% més en passar pel peatge de Vallvidrera.

El peatge dels Túnels de Vallvidrera compta a partir d'aquest dijous amb un carril d'anada i un de tornada dedicat especialment a l'aplicació del descompte. Per a gaudir del servei, cal accedir al peatge per un carril senyalitzat i demanar-ho prement un botó que activa el mecanisme òptic. Una càmera de vídeo enregistrarà el volum d'ocupació del vehicle per tal de fer efectiva la reducció de la tarifa vigent. Aquest sistema tarda uns tres segons a fer la verificació.

El nou descompte és acumulatiu, per tant es podrà sumar a d'altres com el de freqüència o el d'utilització en hores de menys pas. Aquesta rebaixa però, no s'aplicarà fins a final de mes, ja que caldrà comprovar que els vehicles vagin amb la ocupació corresponent, és a dir, amb tres o més persones.

El secretari de mobilitat, Manel Nadal, ha parlat sobre la innovació aplicada per Tabasa.

Manel Nadal

Tabasa sempre ha sigut una empresa innovadora en aquestes polítiques d'afavorir la mobilitat dels usuaris de les autopistes.





Es calcula que uns 2.000 vehicles al dia es beneficiaran d'aquest descompte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.